Siirry suoraan sisältöön

Työpörssissä tarjolla työkokeilupaikkoja oululaisille!

28.7.2020

Työpörssin työkokeilupaikat ovat kesätauon päätyttyä jälleen haettavissa keskiviikosta 29. heinäkuuta alkaen. Tarjolla on monipuolisia työkokeilupaikkoja eri aloilla, kuten kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa - tai vaikkapa yksityisellä hevostallilla.

Työkokeilun tarkoituksena on, että työnhakija löytää itselleen sopivan polun opintoihin ja työelämään.

”Työkokeilu on TE-toimiston palvelu, joka tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon esimerkiksi välivuotta viettävälle nuorelle. Myös pitkään töitä etsinyt ammattikoulutettu työnhakija voi aloittaa työkokeilun saadakseen tukea työelämään paluuseen”, sanoo ohjaaja Tiina Jurva BusinessOulun työllisyyspalveluista.

Kokeilu on työpaikalla käytännön harjoittelua

Työkokeilu antaa työttömälle työnhakijalle mahdollisuuden selkeyttää ammatinvalintaa, tutustua kiinnostavan alan työtehtäviin ja saada kokemusta työelämästä työpaikalla.

”Olin armeijan jälkeen työkokeilussa noin puoli vuotta luokanopettajan apuna. Pääsin seuraamaan kouluarkea läheltä ja sain kokemuksesta vahvistuksen suunnitelmilleni hakeutua opiskelemaan luokanopettajaksi”, sanoo Oulunsalossa kirkonkylän koululla työkokeilussa ollut Eetu Meriläinen.

Byströmin Ohjaamon Työpörssi-ohjaajat auttavat työnhakijoita työkokeilupaikkojen etsimisessä ja opastavat kaikissa työkokeiluun liittyvissä asioissa. Myös yhteistyökumppanit, jotka voivat tarjota työnhakijalle mahdollisuuden työkokeiluun, saavat lisätietoa Työpörssi-ohjaajilta. Yhteistyökumppaneiksi voivat ryhtyä yritysten lisäksi järjestöt.

Työkokeilumahdollisuuksiin voi tutustua Työpörssissä, joka on BusinessOulun työllisyyspalveluiden verkkopalvelu osoitteessa www.ouka.fi/tyoporssi.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupungin Byströmin Ohjaamossa Työpörssi-ohjaajat auttavat työnhakijoita työkokeilupaikkojen etsimisessä ja siihen liittyvissä asioissa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta