Siirry suoraan sisältöön

Työllisyystilastoissa näkyy korona, mutta myös hienoista valoa

3.7.2020

Työllisyysrobotti kertoo totuuden tilanteesta Oulussa.

BusinessOulun työllisyyspalvelujen palvelupäällikkö Sanna Kangosjärvi sanoo, että koronan vaikutus työttömyystilastoihin näkyy viime kuukausien tilastoissa.

”Työttömyys on nousussa ja työttömien aktivointiaste on pienempi, kun verrataan vuoden alkuun ja viime vuoden tilanteeseen. Ihmisiä on talousvaikeuksien takia lomautettu ja myös työllistymiseen liittyvien palveluiden tarjoaminen on ollut koronatilanteessa haastavampaa.”

Vaikka vuotta aiempaan verrattuna luvut ovat isoja, tilastot näyttävät hienoista valoa: toukokuussa oltiin työttömien määrässä menossa huhtikuuhun verrattuna parempaan päin.

Robotti kertoo työllisyystilanteesta

BusinessOulun työllisyyspalvelut julkaisee kuukausittain työllisyysraportin Oulusta.

Sen tiedot kokoaa Työllisyysbotti-robotti. Tiedot saadaan Kelasta sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Raportista voi hiirtä liikuttamalla tarkastella eri ajankohtien lukuja. Klikkaamalla voi valita yksittäisiä tietojoukkoja tarkempaan tarkasteluun.

Raportista voi myös vertailla tilastoja ja työllisyystrendejä muihin suuriin suomalaiskaupunkeihin.

Työllisyystilannetta kahden vuoden ajalta Oulussa pääsee tarkastelemaan tämän raportin alalaidasta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toukokuussa mentiin työllistymistilanteessa parempaan päin. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta