Siirry suoraan sisältöön

Työ pohjoisen puolesta motivoi Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkolaa

5.2.2022

Reima Loukkola aloitti vuoden alussa Arinan historian 10. toimitusjohtajana. Strategisina tulevaisuuden haasteina osuuskaupalle hän näkee myymälöiden, ravintoloiden ja hotellien lisäämisen pohjoiseen. Raksilan alueella Arina haluaa säilyttää tilallisen ylivoimansa.

Kun Reima Loukkolalta kysyy ensimmäisiä osuuskauppamuistoja, on vastaus Raksilan Prisma. Siellä hän aloitti kesätöissä vuonna -91 ja ensimmäisenä työpäivänä ohjelmassa oli varaston lattioiden pesu. 

”Isäni oli aikanaan Arinalla tsupparina”, Loukkola mainitsee. 

Raksilassa ykkösasia saavutettavuus

Arinan toimitusjohtajan työhuoneesta Nuottasaarentiellä näkyy varastoon. Mutta Loukkola ei olekaan omien sanojensa mukaan tullut katselemaan maisemia vaan tekemään töitä. 

”Kävelen paljon myös myymälän puolella ja konttorilla niin tulee nähtyä ihmisiä ja jaloiteltua”, Loukkola mainitsee. 

Ja sitten päädytään juttelussa jälleen Raksilaan. Loukkolalle taustayhteisöineen on täysin selvää, että Raksilan tontilla heidän täytyy säilyttää tilallinen ylivoima. 

”Arina omistaa Raksilan kiinteistöistä kaksi kolmasosaa. Työpöydälläni on 3 000 – 14 000 neliön vaihtoehtoja. Olemme osaltamme joustavia ja haluamme kaupungin kannalta parhaan ratkaisun koko Raksilan ja asemakeskuksen alueelle”, Loukkola sanoo.

Kokonaisuudessa ykkösasia on saavutettavuus.

”Pitää päästä paikalle sekä sieltä pois sujuvasti, muussa tapauksessa Raksilaan on turha rakentaa mitään. Kaupungille tulee varmasti tiukka tilanne ramppipäätöksistä”, Loukkola toteaa.

Aikaansaavuus ja tekemisen vaikuttavuus ovat menestymisen avaimia kaikissa toimipaikoissa ja tukitoiminnoissa.

 

Oululainen päätöksenteon rytmi mietityttää Loukkolaa 12 vuoden poissaolon jälkeen. 

”20 vuotta on hierottu Raksilaa ja kymmenen vuotta huvipuistohanketta. Toki Oulu on myös kehittynyt valtavasti vuosien varrella.”

Arinalla on 3 000 työntekijää. Loukkola itse työskenteli viime vuoden loppuun asti Arinan hallintojohtajana. 

”Arki ratkaisee”, hän huomauttaa. ”Aikaansaavuus ja tekemisen vaikuttavuus ovat menestymisen avaimia kaikissa toimipaikoissa ja tukitoiminnoissa.” 

Strategisina tulevaisuuden haasteina osuuskaupalla on niiden lisääminen pohjoiseen. Kaikkea Arinan tekemistä Loukkola peilaakin alueen elinvoimaan. 

”Olemme pohjoissuomalaisia varten eikä meillä ole muita omistajia. Tulos käytetään täysin asiakkaiden ja alueen elinvoiman parantamiseen. Tämä erottaa meidät kilpailijoista", hän sanoo.

Olemmehan houkuttelevia?

Loukkola on Arinan 10. toimitusjohtaja. Hänellä on kolme lasta ja hän on myös jo pappa.

Harrastusmaailmansa on liikuntavoittoinen: hän laskettelee, pelaa jääkiekkoa, golfaa ja metsästää syksyisin. Kitaraakin Loukkola soittaa.

Puheenpartensa yrittäjyyden edistämisestä ovat painokkaat ja hän pohtii myös Oulun vetovoimaa.

”Olemmeko varmasti kiinnostavia etelästä katsottuna, saadaanhan työvoimaa ja investointeja, mahdollistaahan päätöksenteko nämä. Myös yliopiston roolilla Oululle on suuri painoarvo”, Loukkola mainitsee.

Vuoden alussa kulttuuripääkaupunkisäätiöön

Loukkola tuli Ouluun Keski-Suomesta. Siellä hän mainitsee yrittäjäystävällisyyden pursunneen kaikkialle. 

”Kaupungin ja median rooli on siinä merkittävä.”

Vuoden alussa aloittaneessa kulttuuripääkaupunkisäätiössä Loukkola vaikuttaa hallitusjäsenenä. Asemansa säätiössä hän näkee samantyyppisenä tehtävänä mikä Arinalla on alueella muutenkin: pohjoiseen tuotetaan lisäarvoa, vetovoimaa ja houkuttelevuutta. 

Aina ei mukana sittenkään tarvitse olla sitä liiketoiminnallista pihviä. 
Juttu on ensimmäisen kerran julkaistu 5.12.2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toimitusjohtaja Reima Loukkola jalkautuu mielellään johtajan konttorista Arinan alakerran arkeen Nuottasaaressa. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös

Lue lisää aiheesta