Tuulikellossa lorutellaan englanniksi

Lapsi tulee Tuulikellon päiväkotiin, kun vanhemmilla on esimerkiksi tavoitteena kansainvälinen koulu. Kuva: Paula Diallo

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Englanti voi Tuulikellon lapsella olla hänen äidinkielensä tai lapsi on oppinut sen ensimmäisenä vieraana kielenä.

”Perhe on esimerkiksi voinut asua muualla kuin Suomessa tai englantia käytetään perheen yhteisenä kielenä”, sanoo päiväkodin johtaja Eeva Kaisto.

”Kansainvälinen koulu voi olla vanhemmilla myös tavoitteena. Monikulttuurinen oppimisympäristö koetaan hyväksi lapselle.”

Englantia tarvitaan kaverisuhteissa

Tuulikellossa on kymmenen ryhmää, joista kaksi on kaksikielisiä.

Yhteensä näissä kahdessa ryhmässä on 36 lasta. Niissä puhutaan päivittäin vähintään 25 prosenttia englantia ja muutoin suomea. Toisessa ryhmässä on 3-5-vuotiaita ja toinen on esiopetusryhmä.

Monikulttuurinen oppimisympäristö koetaan hyväksi lapselle.

Koko päiväkodissa on yhteensä 152 lasta. Tuulikellossa on suomenkielisten lisäksi 17 erikielisen perheen lapsia.

Peruskoulun ensimmäisellä luokalla valitaan ensimmäinen vieras kieli eli A1-kieli. Kaiston mukaan kaksikieliset ryhmät luovat hyvän pohjan tälle kielivalinnalle.

Tuulikellossa englanniksi lorutellaan, lauletaan ja käytetään englanninkielisiä fraaseja. Englanti otetaan mukaan myös ruokailuhetkiin.

”Eräs lapsistamme kommentoi, että englantia on hyvä osata, että voi olla kaveri sellaisen kanssa, joka ei puhu suomea”, kertoo Kaisto.  

Huomionarvoista on, että Oulussa vietetään varhaiskasvatuksen 120-vuotisjuhlavuotta.
Varhaiskasvatusta saa Oulussa myös eri kielillä.