Siirry suoraan sisältöön

Tutkijoiden yö tulee taas – Oulun yliopiston tapahtumassa esillä laaja kattaus tiedettä

27.9.2022

Tutkijoiden yötä vietetään Linnanmaalla perjantaina 30. syyskuuta kello 17–21. Kaikenikäisille suunnatussa ohjelmassa yleisöllä on mahdollisuus nähdä ja kokea, miten tiedettä tehdään. Illan aikana kävijät pääsevät tutustumaan erilaisten työpajojen, luentojen ja esittelyjen kautta tutkijoiden työhön ja tieteen saavutuksiin.

Tapahtuman ideana on tuoda esiin tutkijoita, tutkijoiden tekemää työtä ja tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla. Oulun yliopiston tutkijat ja tutkimusryhmät ovat lähteneet innolla järjestämään ohjelmaa Tutkijoiden yöhön: yleisölle on tarjolla eri tieteenaloilta yli 30 työpajaa, luentoa ja muuta sessiota.

Aiemmilta vuosilta tapahtumassa ovat mukana monet suositut työpajat, kuten Ötökkäakatemia, MatikkaPysäkki, Fab Lab, Luut tutuksi -työpaja sekä Tietojenkäsittelyä monelta kantilta. Ajankohtainen teema on energia, ja tapahtuman kävijät pääsevätkin kysymään energiansäästövinkkejä ja tutustumaan aurinkopaneeleiden toimintaan tutkijoiden opastamana.

Luennoilla kuullaan muun muassa siitä, miten tieteellinen tieto on muuttanut elämäämme perin pohjin. Paneelikeskustelussa eri alojen tutkijat pohtivat uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Potnapekka kuljettaa

Oulun yliopiston Tutkijoiden yön tapahtuma-alueena on yliopiston Linnanmaan kampus ja kasvitieteellinen puutarha. Kaupunkijuna Potnapekka kuljettaa yleisöä kampuksen ja puutarhan välillä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Tutkijoiden yötä vietetään perinteisesti syyskuun viimeisenä perjantaina ympäri Eurooppaa erilaisten ohjelmanumeroiden merkeissä. Tänä vuonna Tutkijoiden yötä vietetään muun muassa Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun yliopisto järjestää Tutkijoiden yön nyt viidettä kertaa. Etenkin lapsiperheiden keskuudessa suuren suosion saavuttanut tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019. Kuva: Oulun yliopisto/Mikko Törmänen

Lue myös

Lue lisää aiheesta