Siirry suoraan sisältöön

Turkansaaren ulkomuseo avautuu yleisölle keskiviikkona

29.6.2020

Kokoperheen kesäinen retkikohde Turkansaari avataan vihdoin tämän viikon keskiviikkona. Saavutettavuus ja turvallisuus ovat saaren valtteja tänä kesänä.

Oulun seudun suosittu päiväretkikohde, Turkansaaren ulkomuseo, avataan jälleen yleisölle keskiviikkona 1. heinäkuuta. Supistetusta aukiolosta huolimatta saaressa on paljon uutta nähtävää ja koettavaa.

Uutta ovat saavutettavuutta helpottavat kohteet; kulkureitit, parkkipaikka ja opastaulut. Turkansaaren puolella tervaveneet ovat saaneet uudet venekatokset uusine opaskyltteineen ja Siikasaaren metsää kiertää 400-metrinen puinen ja sileä metsäpolku penkkeineen ja kyltteineen.

”Olemme entistäkin saavutettavampi. Venekatosten luo ja metsäpolkua pääsee tutkimaan niin lastenrattaiden kuin pyörätuolienkin kanssa. Poikkeusoloissakin Turkansaari on kokoperheen turvallinen retkikohde, jonne voi poiketa tutkimaan alueen paikallishistoriaa, luontoa ja elämää. Ja nauttia kaiken lomassa vaikka kesäkahvilan antimista”, sanoo museolehtori Karoliina Autere.

Tervetuloa!

Turkansaaren ulkomuseo on avoinna 1.7.-16.8. keskiviikosta sunnuntaihin 10-18.

Ilmainen sisäänpääsy. Kahvila avoinna museon aukioloaikoina klo 11-18. Kesän tapahtumat on peruttu poikkeustilanteen vuoksi.

Osoite: Turkansaarentie 165, Oulu
Lisätietoja:
https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/turkansaaren-ulkomuseo

Idyllinen Turkansaari esittelee paikallishistoriaa yli sadan vuoden päähän. Uusi metsäpolku tuo esille myös eläimistöä ja luontoarvoja.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta