Siirry suoraan sisältöön

Tuore ylioppilas Leevi Berg ei pääsykokeista stressaa

26.4.2020

Koronatilanne on vaikuttanut oppilaitosten pääsykokeisiin, valmistujaisjuhlien järjestämiseen ja monen nuoren tulevaisuudenkuviin. Vaikka Leevi Berg menetti koronatilanteen takia luultavasti työpaikan Suomen Tivolissa, on katse jo tiukasti tulevassa: armeijassa ja teknisen alan opinnoissa.

Oululainen Leevi Berg kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi Merikosken lukiosta. Viime viikon torstaina hän sai vihdoin tiedon, että ylioppilasjuhlat järjestetään tänä vuonna koronatilanteen takia 29.8.

”Armeijasta pitää hommata vapaata, mutta muuten on mukava, että on lämpimät kelit. Vielä pitää miettiä missä juhlat järjestetään”, sanoo Berg.

Suunnitelmia toukokuun viimeiselle lauantaille eli perinteiselle valmistujaispäivälle Berg ei ole tehnyt.

”Kirjoitusten päättymistä kyllä juhlistettiin kavereiden kesken. Mutta muuten ei nyt pääse viikonloppuisin keskustaan eikä niin paljon aikaa voi viettää isommalla porukalla. Tietokoneella pelataan pelejä”, kertoo Berg korona-arjestaan.

Etäpääsykokeiden kautta tietokonealalle

Berg on hakenut Ouluun ja Turkuun ammattikorkeakouluun. Tavoitteena on päästä opiskelemaan konetekniikkaa sekä tieto- ja viestintätekniikkaa. Pääsykokeet pidetään jollain tavoin etänä.

”Minulle ei ole väliä millaiset kokeet on, en niistä stressaa. Tietokoneiden kanssa haluaisin joka tapauksessa tulevaisuudessa jotain tehdä”, sanoo Berg.

Koronatilanne vei Bergiltä kesätyöpaikan Suomen Tivolissa.

”Aloitus on siirtynyt koko ajan, ehkä en pääse töihin ollenkaan. Työtehtävä olisi ollut laitteilla ja ottaa lippuja, huhtikuussa olisi lähdetty Suomen-kiertueelle. Lopulta olisi tultu Ouluun.”

Yhtä asiaa korona ei kuitenkaan muuta: heinäkuussa Berg suuntaa armeijaan Rovaniemelle.  

Oppilaitokset ovat järjestäneet etävalintakokeita hakijoille. Esimerkiksi Suomen yliopistot linjasivat, että perinteisiä valintakokeita ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista järjestää turvallisesti

Lue Opintopolusta lisää kesän valintakokeiden järjestelyistä

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tuore ylioppilas Leevi.
Viime aikoina tuore ylioppilas Leevi Berg ei ole voinut tavata ystäviään isolla porukalla keskustassa. Nyt pitää alkaa miettiä missä ylioppilasjuhlat elokuussa järjestetään. Kuvaaja Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös