Siirry suoraan sisältöön

Tuliterä kirjastoauto Kauno taipuu moneen tarkoitukseen – tänään Ritaharjussa liikunnallinen päivä

5.9.2022

Oulun kaupunginkirjaston viime tammikuussa käyttöönottama kirjastoauto Kauno on moderni monitoimiauto, joka palvelee yli kahtakymmentä Oulun koulua sekä kuntalaisia noin 60 pysäkillä. Helposti muuntautuvalle autolle kehiteltiin kevään aikana uusia hyödyntämistapoja. Tänään maanantaina Kauno on tavattavissa Ritaharjussa.

Kirjastoauto Kaunon toiminnot on suunniteltu niin, että auto muuntautuu nopeasti ja helposti vastaamaan erilaisia käyttötarpeita. Suunnittelussa on otettu huomioon myös esteettömyys- ja saavutettavuusseikat, joilla varmistetaan pääsy kaikille asiakkaille monipuolisten palvelujen pariin.

Kevään aikana kirjaston väki suunnitteli eri yhteistyökumppaneiden kanssa sitä, millä eri tavoilla monitoimiautoa voisi hyödyntää. Auto ei tarjoa pelkästään kirjastopalveluja ja lainattavaa aineistoa, vaan mahdollistaa erilaisten palvelujen viemisen kuntalaisten luo tutustuttavaksi ja kokeiltavaksi.

Syyskaudella 2022 yhteistyötä tehdään Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n, Eloa ja iloa kylille -hankkeen (PoPLi), Byströmin Etsivän nuorisotyön, Oulun kaupungin yhteisötoiminnan, Oulu10-palvelujen sekä opetustoimen kanssa.

Kohteet on mietitty kuntalaisten normaalien asiointipolkujen varrelle, jotta palvelun löytäminen ja siihen tutustuminen olisi asiakkaille mahdollisimman helppoa. Monitoimipäivät syyskaudella ovat 5.9., 26.9., 4.10., 25.10., 2.11., 23.11., 1.12. ja 15.12. Näinä päivinä Kaunolla ei ajeta normaaleja aikataulun mukaisia iltareittejä.

Ensimmäisenä monitoimipäivänä eli tänään maanantaina Kauno lähtee yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja Eloa ja iloa kylille -hankkeen kanssa Ritaharjun Ideaparkille kello 16.00–19.00.

Liikunnallisessa pop up -tapahtumassa lapsille, nuorille ja lapsiperheille on tarjolla muun muassa Action Track -mobiilisuunnistusta, toiminnallinen onnenpyörä ja Jekku jänö -maskotti liikuttamassa lapsia. Kaunosta voi lainata liikuntavälineitä ja liikunta-aiheisia kirjoja. 

Lisätietoja kirjaston kotisivuilta https://www.ouka.fi/oulu/kirjasto Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kauno Pohjois-Ritaharjun koulun edustalla. Kuva: Maria Holappa / Oulun kaupunginkirjasto

Lue myös

Lue lisää aiheesta