Siirry suoraan sisältöön

Tukea arkeen ja työllistymiseen työikäisille miehille

29.4.2021

Työikäisillä, työelämän ulkopuolella olevilla miehillä on mahdollisuus virkistää mieltä ja kohentaa työkuntoaan osallistumalla Arjen sankarit -hankkeen Hyvä arki -ryhmään Oulussa.

Arjen sankarit -hankkeessa on järjestetty muun muassa ruuanlaittokursseja. Ryhmässä jaetaan tietoa, taitoja ja tukea keskustelujen, kokeilujen ja toiminnan kautta mm. ravitsemuksesta, liikunnasta, mielen hyvinvoinnista ja unesta.

Lisäksi osallistujat saavat tietoa ja tukea oman työllistymisensä edistämiseen. Miehille tarjotaan myös mahdollisuus osallistua terveystarkastukseen ja saada arvio omasta työ- ja toimintakyvystään.

Toiminta käynnistyy vapun jälkeen

Ryhmä käynnistyy 5. toukokuuta ja kokoontuu Kumppanuuskeskuksessa 8 kertaa alkukesän aikana. Seurantatapaamiset ovat 6 ja 12 kuukauden kuluttua. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Työkykykoordinaattori on mukana ryhmässä kehittämässä hyviä käytäntöjä miesten hyvinvoinnin ja työllistymisen edistämiseksi. Ryhmän käynnistämisessä tehdään yhteistyötä BusinessOulu työllisyyspalvelujen ja Oulun työllistymistä edistävän monialaisen palvelun kanssa.

Arjen sankarit -hankkeen tavoitteena on kehittää hyvinvointia ja toimintakykyä parantava ja terveisiin elintapoihin ohjaava maakunnallinen toimintamalli työelämän ulkopuolella oleville, työikäisille miehille, joilla syrjäytymisen uhka on tunnistettu.

Hanke alkoi 2020 ja jatkuu vuoden 2022 loppuun. Hanketta koordinoi ja hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja kumppanina on ProAgria Oulu ja Oulun Maa- ja kotitalousnaiset. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja rahoittavana viranomaisena toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Arjen sankarit -hankkeessa on järjestetty muun muassa ruuanlaittokursseja. Kuva: PPSHP

Lue myös

Lue lisää aiheesta