Siirry suoraan sisältöön

Tuira pitää pintansa – Oikotie listaa kysytyimmät asuinalueet myös Oulussa

8.4.2022

Oikotie seuraa kuuden suurimman kaupungin kaupunginosien vetovoimaa kolmen kuukauden välein. Koronakriisi on tuonut uusia ilmiöitä suomalaiseen kaupunkiasumiseen ja aiheuttanee vaikutuksia vielä tulevaisuudessakin. Oulussa suosituimpien asuma-alueiden järjestys vaihtelee, mutta Tuira on pitänyt pintansa.

Asuntomarkkinat eivät osoita hiipumisen merkkejä Suomessa, viime kuukausina kauppaa voidaan pitää jopa huomattavan vireänä. Oikotiellä on asioinut koko kuluvan vuoden ajan viikoittain yli miljoona ihmistä. Tilastokeskuksen maaliskuussa julkaisemassa asunnonostamisen luottamusindeksissä ostoaikeet ovat silti pysyneet aiemmalla tasolla.

Suomen kuuden suurimman kaupungin kaupunginosien vetovoimavertailu näkyy Oikotien omistusasuntohaun suosituimmista hauista. Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku. Suurimpien kaupunkien suosituimpien kaupunginosien vetovoiman seuraaminen on tapa jäsentää kaupunkiasumisen trendejä.

Oulustakin on listalle nostettu kymmenen suosituinta asuma-aluetta. Viime aikoina Toppila, Meri-Toppila ja Toppilansalmi ovat nousseet listassa ylöspäin.

Alla ovat Oulussa tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen rankingit sekä tilanne viime vuonna. Listat on koottu Oikotiellä tehdyistä omistusasuntohauista.

Oulun halutuimmat kaupunginosat vuoden 2022 alussa:

1. Tuira

2. Toppilansalmi

3. Keskusta

4. Pokkinen

5. Vaara (keskusta, entinen Kakaravaara)

6. Välivainio

7. Toppila

8. Alppila

9. Kaukovainio

10. Meri-Toppila

Oulun halutuimmat kaupunginosat vuonna 2021:

1. Tuira

2. Vaara

3. Pokkinen

4. Kaukovainio

5. Toppilansalmi

6. Keskusta

7. Välivainio

8. Höyhtyä

9. Oulunsalo

10. Karjasilta

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tuira sijaitsee sopivasti keskustan tuntumassa, jonne pyörälläkin pääsee kätevästi. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta