Siirry suoraan sisältöön

Tuetun työtoiminnan avulla työelämään – uusia työnantajia haetaan mukaan

20.2.2020

Oulussa on noin 160 työtoimijaa eli työntekijää, jotka käyvät töissä tuetun työtoiminnan avulla. Toiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityistarpeita. He voivat olla esimerkiksi mielenterveyskuntoutujia tai kehitysvammaisia.

”Erityistä tukea tarvitseva henkilö pääsee mukaan normaaliin työarkeen, joka opettaa monenlaisia taitoja, kuten työyhteisössä toimimista ja työtaitoja”, kertoo Oulun kaupungin työtoiminnan ohjaaja Päivi Torssonen.

Työtehtävät räätälöidään tekijän kykyjen mukaiseksi

Työtoimija työskentelee yrityksen perusarjessa mutta tehtävät ovat usein avustavia tai räätälöityjä hänen kykyjensä mukaan. Työajat sovitaan ja niitä voidaan tarvittaessa muuttaa.

Oulun kaupungin nimeämä ohjaaja toimii työtoimijan tukena ja yhteyshenkilönä työnantajan, kaupungin ja työntekijän välillä. Yhteyttä pidetään säännöllisesti ja lisäksi aina tarpeen mukaan.

”Työpaikkoja etsitään työnhakijoiden mielenkiinnon kohteiden mukaan, joten toimijoita eri aloilta tarvitaan mukaan”, Torssonen toteaa.

Työpaikkaa hakevia kiinnostavat muun muassa kiinteistöala ja toimistotyöt. Tuettu työtoiminta voi olla yritykselle keino toteuttaa sosiaalista yhteiskuntavastuuta ja edistää tasa-arvoa työyhteisössä.

Parhaimmillaan työtoiminta on väylä työelämään tai opiskeluun.

Yrityksiä haetaan mukaan toimintaan

  • Työtoimintapäiviä voi olla 1-5 viikossa, enintään 6h päivässä
  • Työtoiminnassa ei tehdä työsopimusta
  • Yhteydenotot: tuettutyotoiminta@ouka.fi 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ohjaaja Päivi Torssonen kannustaa työantajia osallistumaan tuettuun työtoimintaan. Kuvaaja Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta