Siirry suoraan sisältöön

Toukokuun puolivälissä käynnistyy jälleen kaupunkilaisten äänestys pienuudistusten puolesta – jaossa 70 000 euroa

11.5.2023

Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestys alkaa maanantaina 15. toukokuuta. Oululaiset päättävät äänestämällä, mihin asukkaiden ideoista laadittuihin ehdotuksiin osallistuvan budjetoinnin 70 000 euroa käytetään. Äänestys on auki 28. toukokuuta asti.

Äänestyksessä on mukana monipuolisesti ehdotuksia eri aihealueista: lisää kukkaistutuksia, skeittiramppeja, nuotiopaikkoja, urheilupuistoja – näitä kaikkia löytyi 178:n annetun idean joukosta.

Oulun kaupunki keräsi helmikuun puoliväliin asti ehdotuksia, mihin 70 000 euroa voitaisiin käyttää. Mukana on muun muassa liikuntaan ja ulkoilumahdollisuuksiin, kulttuuriin ja kaupunkiympäristöön liittyviä ehdotuksia.

Kaikki äänestyksessä mukana olevat ehdotukset julkaistaan äänestyksen alkaessa budjetteineen Osallistu Oulu -sivustolla, missä myös äänestäminen tapahtuu. Äänestää voivat kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat oululaiset. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tunnistautumalla. Oulun kaupungin koulujen oppilaat voivat äänestää koulutyössään käyttämillään Mpassid-tunnuksilla. Tarkemmat äänestysohjeet löytyvät Osallistu Oulu -sivustolta äänestyksen alkaessa.

Oulun kaupunki tukee vuosittain osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Tästä linkistä pääsee Osallistu Oulu -sivustolle äänestämään.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yli 170 ehdotuksen joukosta voi käydä äänestämässä omaa suosikkiaan toukokuun 28. päivään saakka. Kuva: Mun Oulu

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta