Siirry suoraan sisältöön

Toripolliisi-patsas jää viimein eläkkeelle – torinrantaan nousee Oulun Suurlähettilään monumentti

1.4.2020

Oulun kaupunki on päättänyt poistaa jo aikansa eläneen Toripolliisi-patsaan paikaltaan kauppahallin edestä. Veistos korvataan valovoimaisemmalla ja vetävämmällä Oulun Suurlähettilään monumentilla. Tavoitteena on tuoda kaupunkiin lisää pöhinää ja hyvää meininkiä, sekä parantaa oululaisten ja turistien selfienottomahdollisuuksia.

”Onhan tuo jo aikakin”, kommentoi kotoaan koronakaranteenista tavoitettu Oulun Suurlähettiläs.

”Toripolliisissa on ehkä hillittyä karismaa, mutta minussa sitä on ihan eksponentiaalisesti. Se on minulle vain ihan luontaista, kun olen syntynyt näin komeaksi joka suunnasta katsottuna. Vaatimattomuuttani en ole tohtinyt tätä patsasasiaa itse ehdottaa, mutta olen iloinen että kaupunki on oivaltanut lähteä sitä edistämään”, kiittelee Suurlähettiläs.

”Toripolliisi-patsas on toisaalta kooltaan ja väreiltään aika vaatimaton, joten tässä kohdassa voitaisiin varmasti vielä pistää paremmaksi”, hän aprikoi.

”Kentien olisi hyödyllistä tehdä saman tien patsaastaan sen verran iso, että se näkyy myös pääkaupunkiseudulle saakka”, Suurlähettiläs pohdiskelee. ”Lisäksi torinranta voitaisiin nimetä Suurlähettilään aukioksi."

Osallistu ja vaikuta!

Oulun Suurlähettilään monumentin valmisteluissa on päästy jo luonnosvaiheeseen. Suunnittelusta vastaava oululainen arkkitehtitoimisto Mun Arkkitehdit on tehnyt kokonaisuudesta neljä luonnosta, joista oululaiset pääsevät nyt äänestämään suosikkiaan.

Äänestä havainnekuvista paras ja kaunein – voittajaehdotusta lähdetään kehittämään rivakasti eteenpäin!

Havainnekuvia Oulun Suurlähettilään monumentista

 

Lisäys 2.4.2020:  Tämä juttu oli tietysti aprillia, ja rakastettu toripollisi saa pysyä paikallaan. Naurattiko uutinen sinua? Voit antaa meille palautetta tai vaikkapa ehdottaa seuraavan vuoden juttua: munoulu@ouka.fi
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös