Siirry suoraan sisältöön

Tonnin idea -kisan antia: Toripolliisi liikuttaa ja tukee nuorten hyvinvointia

8.4.2022

Ammattiopisto Luovin Valma Tuira -ryhmän #toripolliisiliikuttaa-somehaaste on liikuttanut toripolliisin pienoismallia, ja samalla lapsia ja nuoria, eri puolilla Oulua. Somehaaste muistuttaa ulkoilun, liikunnan ja oman lähiympäristön tuntemisen merkityksestä hyvinvoinnin tukemisessa.

Ammattiopisto Luovin Valma Tuira -ryhmä oli yksi kolmesta voittajasta viime syksynä toteutetussa Oulun kaupungin ja Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin järjestämässä Tonnin idea -kilpailussa. Voittajat saivat käyttöönsä 1000 euroa, jolla tuoda iloa ja viihtyvyyttä kaupunkilaisille.

Toripolliisi liikuttaa -haasteeseen osallistuu ryhmiä eri oppilaitoksista ja nuorisotyöstä. Kukin ryhmä sai palkintorahoilla ostetun Toripolliisin pienoismallin. Ryhmät liikkuvat liikunta-, ulkoilu- ja kulttuurikohteissa Oulussa, ottavat toripolliisikuvia reissuillaan ja jakavat kuviaan somessa tunnisteella #toripolliisiliikuttaa.

Liikunta tausta-ajatuksena

Voitokas Ammattiopisto Luovin Valma-koulutuksen pienryhmä aloitti opiskelun viime syksynä. Voitto Tonnin idea -kilpailussa oli iloinen yllätys.

”Olemme nuorten kanssa keskustelleet paljon ulkoilun ja liikunnan merkityksestä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Säännöllinen liikkuminen ja ulkoilu auttaa hallitsemaan stressiä ja rentoutumaan, vähentää unettomuutta ja antaa virkistävän unen, parantaa itsetuntoa ja elämänhallintaa sekä vaikuttaa positiivisesti opiskeluun ja työhön. Pelkkä puhe ei kuitenkaan auta, tarvitaan toimintaa. Tässä syy ja tausta-ajatus meidän #toripolliisiliikuttaa-somehaasteelle”, ammatillinen erityisopettaja Sanna Häkkilä-Ruottinen kertoo.

Idea toteutettavissa muuallakin

Tavoitteena oli saada oululaiset nuoret monipuolisesti liikkumaan; ulkoilemaan ja tutustumaan lähiympäristöön sekä tutustumaan alueen nuorten kulttuuripalveluihin. Ryhmäytyminen on helpompaa ja mukavampaa ulkona liikkuessa ja patsasta kuvatessa.

”Ei ole itsestään selvää, että kaikki oululaiset lapset ja nuoret ovat kaikki käyneet vaikkapa Nallikarissa, Virpiniemen ulkoilualueella tai Hollihaan monipuolisella puistoalueella. Hankimme kilpailun voittorahoilla 15 Toripolliisin virallista pienoismallipatsasta. Haasteen ja patsaan ottivat vastaan Haukiputaan koulu, Jäälin koulu, OSAO, Byströmin Ohjaamo, Valteri-koulu ja Ammattiopisto Luovi”, Häkkilä-Ruottinen jatkaa.

Luovilaiset toivovat, että Toripolliisi liikuttaa-idea leviäisi muuallekin Suomeen. Monessa kaupungissa ja kunnassa on varmasti jokin oma tunnushahmo, jota voisi kuvata Toripolliisin tapaan.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toripolliisi ympäri Oulua. Ammattiopisto Luovin Valma-ryhmän ideoima Toripolliisin liikuttaminen oli yksi kolmesta Tonnin idea -kilpailun voittajista.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta