Siirry suoraan sisältöön

Tilanne on vielä rauhallinen Oulussa mutta kaupunki varautuu muutoksiin

18.3.2020

Talousjohtaja Jukka Weisell kertoo videolla koronaepidemiatilanteesta Oulussa, kaupunkilaisia puhuttaneista varhaiskasvatuksen linjauksista ja koulujen ensimmäisestä päivästä poikkeusoloissa.

Päivähoitoon liittyvässä asiassa on kyse kaupungin päätöksestä sallia lievästi nuhaoireisten lasten tuominen päivähoitoon, kuten kaupungissa toimitaan normaalina influenssa-aikana. Kuumeessa tai flunssassa olevaa lasta ei saa tuoda päivähoitoon. Päätös on tehty kriittisen työvoiman saatavuuden varmistamiseksi.

Ensi viikosta alkaen on suunnitteilla järjestää koululaisille mahdollisuus ruokailuun alueittain. Tarkempaa suunnittelua jatketaan vielä. Weisell arvioi myös koronaepidemian vaikutuksia Oulun kaupungin ja yritysten talouteen. 

Kaupunki tarkastelee henkilökuntansa tilannetta. Työvoimaa voidaan tarvittaessa siirtää paikasta toiseen. Lähiaikoina ilmoitetaan, miten palkanmaksun käy heille, joiden työnteko on kokonaan estynyt.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta