Siirry suoraan sisältöön

Tietomaan uusi vaijeripyörä on kesän vetonaula

27.6.2020

Jos haluat kokea lomalla auringossa rentoutumisen vastapainoksi jotain jännittävää, kannattaa suunnata Tietomaahan testaamaan talon uutta houkutusta vaijeripyörää. Rohkeimmat voivat ajella sillä seitsemän metrin korkeudessa Tietomaan aulan yllä.

Vaijeripyörän saaminen Tietomaan kävijöiden iloksi oli vaiherikas projekti. Näyttelyvastaava Jukka Pitkänen kertoo, että lupaa piti hakea Museovirastolta sekä Tietomaan kerrosten rakenteita vahvistaa palkeilla ja valamalla ontelolaattoihin lisää betonia. Projekti aloitettiin viime vuoden puolella ja yleisön käyttöön pyörä saatiin nyt kesäkuussa.

Tietomaan kävijät ovat ottaneet vaijeripyörän vastaan positiivisesti. Katon rajassa polkeminen on elämyksellinen ja uudenlainen kokemus.

”Kyllä ihmiset ovat siitä tykänneet. Useat ovat ensin miettineet, että uskaltaako ja viitsiikö yrittää, mutta ovat sitten kokeiltuaan olleet innoissaan”, kertoo Tietomaan opasharjoittelija Suvi Parviainen.

Tietomaan opasharjoittelija Suvi Parviainen.
”Osa kävijöistä on myös sanonut, että ei se ollutkaan niin paha, miltä näytti”, Suvi Parviainen paljastaa.

Mun Oulua varten vaijeripyörää testasi 12-vuotias Mona, joka ei kokeilua turhaan jännittänyt.

”Hauskinta oli, että sai mennä niin korkealla.” Pyöräilemään mentiin heti myös uudelleen.

Vaijeripyörä sopii lähes kaikille, sillä sen käyttäminen ei vaadi erityistaitoja. Ihan perheen pienimmät eivät yläilmoihin kuitenkaan pääse.

”Turvallisuus on tässä kohteessa tärkeässä roolissa. Vaijeripyörän käyttäjän tulee olla pituudeltaan yli 140cm ja painoltaan alle 130kg”, kertoo Jukka Pitkänen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta