Siirry suoraan sisältöön

Tierna-ajan Oulussa joulu on täynnä tunnelmaa – katso vinkit turvalliseen joulunviettoon

17.12.2020

Oulussa vietetään parhaillaan tierna-aikaa. Tarjolla on paljon tekemistä, vaikka tiukat koronarajoitukset jatkuvat pitkälle tammikuuhun. Mun Oulu ja Oulun matkailuneuvonta kokosivat vinkit turvalliseen joulunajan viettoon Oulussa.

Tue paikallista

Mikä toisi jouluntunnelmaa paremmin kuin joulumyyjäiset ja joulutorit? Kauppatorilla paikalliset yrittäjät myyvät valmistamiaan joulutuotteita tiistaihin 22. joulukuuta saakka.

Samalla kun ihastelet torilla upeita koruja ja muita käsityöläisten taidonnäytteitä, kannattaa piipahtaa myös jouluntuoksuisessa Oulun kauppahallissa, joka palvelee aina jouluaattoon asti. Kauppahallista saat lähellä tuotettuja herkkuja joulupöytään ja miksei lahjapakettiinkin.

Käsin tehtyjä joululahjoja ja herkkuja löydät lisäksi vaikkapa Valkean Joulutorilta. Katso myös Oulun tapahtumakalenterista joulumyyjäiset, joita on eri puolilla kaupunkia.

Rotuaarin jouluvalot
Jouluostostelun lomassa voi napata kahvilasta mukaan vaikka glögimukin. Kuva: Sanna Krook

Ennakoi ja muista läheisiäsi ja itseäsi

Nyt kun joulu on ihan nurkan takana, on hyvä ottaa hetki aikaa, lähteä ulos kameran kanssa ja napata jouluiset kuvat tervehdykseksi sukulaisille ja ystäville. Parhaat kuvauspaikat – ja paljon muuta – löydät Oulun talvivinkkikartasta.

Viltinmutkassa luetut kirjat kuuluvat ehdottomasti jouluun. Kirjastot palvelevat rajoitetusti siten, että varattuja lainoja voi käydä noutamassa. Tarkista kirjaston sivuilta, miten lähin kirjastosi palvelee ja tee varaus haluamaasi joulukirjaan pian!

Kulttuuria kotisohvalle

Yhteislaulutilaisuudet, joulukonsertit ja muut jouluiset riennot ovat tänä vuonna luonnollisestikin menneet verkkoon. Kulttuuritalo Valveen ValveLivestä löytyy monenmoista viihdettä kaikenikäisille.

Oulun Ylioppilasteatterin tulkinnan Shakespearen Kesäyön unelmasta voi katsoa ValveLivestä 18. joulukuuta alkaen.

Perheen pienimmille taatusti mieluisia joulutapahtumia ovat esimerkiksi Soivan Siilin joulukonsertti ja teatteri Akseli Klonkin Matkalla Myllylle -näytelmä, jotka molemmat voi katsoa kotisohvalta.

Lisää etäkonsertteja ja muita virtuaalitapahtumia voi kurkistella Oulun uudesta tapahtumakalenterista. Tarjolla on esimerkiksi lyhytelokuva jouluevankeliumista ja joulupäivän striimattu kirkkokonsertti. Merkkaa kalenteriin!

Valaistu alikulkutunneli
Jos et ole vielä tutustunut pysyviin valaistuskohteisiin Nomadi-sovelluksen Lumo-reitillä, nyt viimeistään on hyvä tilaisuus tehdä se! Kuva: Sanna Krook

Lähde ulos

Kun haluat päästä sulattelemaan kinkkua ja joulusuklaata, on aika suunnata reippailemaan. Kaupungin liikuntatilat ovat kiinni, mutta ulkona liikkuminen on enemmän kuin suotavaa!

Luistelukentille pääsee taituroimaan eri puolilla Oulua. Mikäli lumitilanne sallii, joululomalla kannattaa myös käydä hiihtämässä. Tarkista luistinratojen ja hiihtolatujen laatu kunnossapidon seurantajärjestelmästä.

Pakkaa eväät ja suuntaa retkelle! Esimerkiksi Hietasaaren ja Koitelin poluilla on hyvä seikkailla ja lopulta palkita seurue retkieväillä. Tutustumisen arvoisia lähiluontokohteita ovat myös Meri-Toppila ja Kaakkurin liikuntamaa.

Kaupungin keskustan tuntumaan Hollihakaan, Kuusisaareen ja Hupisaarille voi lähteä eväsretkelle ja paistaa makkarat – kunhan vain muistaa ottaa omat polttopuut mukaan. Katso kaupungin ylläpitämät nuotiopaikat kartalta hakusanalla ”nuotiopaikka”.

Ulkona reippaillessa voi käydä katsomassa Pikisaaressa Merimiehen kotimuseon upeat adventti-ikkunat.

Tutustu ulkoiluaktiviteetteihin ja päiväretkipaikkoihin Oulun talvivinkkikartan avulla.

Tervetuloa, 2021!

Tänä vuonna Oulun kaupunki ei järjestä ilotulitusta, vaan tarjoaa kaupunkilaisille Uudenvuoden juhlalähetys -nimisen show’n uudenvuoden aattona kello 18 alkaen.

Oulun matkailuneuvonnan pop up -pisteellä kauppahallissa voi käydä nappaamassa karttoja ja esitteitä Oulun aktiviteetteihin perjantaihin 8. tammikuuta asti. Riemukasta tierna-aikaa!

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tiernatorin myyjiä
Kauppatorilta saa lämmikettä talven kylmyyteen. Kuva: Maiju Pohjanheimo

Lue myös

Lue lisää aiheesta