Siirry suoraan sisältöön

Tiedätkö, mitä kaikkea Valveella tapahtuu?

29.10.2020

Kulttuuritalo Valve on nimensä mukaan täynnä kulttuuria. Vaaleanpunaisessa talossa järjestetään tapahtumia intiimeistä keskustelutilaisuuksista kansainvälisiin festivaaleihin. Nyt tapahtumia toteutetaan tietysti poikkeusjärjestelyin.

Kolme kerrosta ja yli kolmetuhatta neliömetriä. Elokuvateatteri, kaksi näyttämöä, gallerioita, kahvila, tanssisaleja, taideharrastustiloja. Valveen seinien sisällä tapahtuu paljon.

Tuotantopäällikkö Pauliina Eronen on henkilö, joka on kartalla siitä, mitä kaikkea Valveella on meneillään. Hän nimittäin vastaa kulttuuritalon tiloista ja tuotannosta.

”Huolehdin esimerkiksi Valvesalin varauksista ja talon aikataulutuksista sekä yhteistyöstä toimijajoukon kanssa”, hän kertoo työnkuvastaan.

Valveen tiloja voi varata yksittäisiin tapahtumiin tai tilaisuuksiin kuka tahansa. Tapahtumia järjestävät esimerkiksi kulttuuriyhdistykset.

Sirkuksesta seminaariin

Valveella on nähty syksyn aikana vaikkapa Flow-sirkuksen esityksiä, teatteria, konsertteja ja kahdenkeskisen taiteen Kehä-festivaali. Osa tapahtumista on myös striimattu, kuten Kehä-festivaalin seminaari. Uusi kahvila H2O Konstila avautui tämän kuun alussa.

Talon kaikki tilat ovat käytössä, mutta poikkeusjärjestelyin. Esimerkiksi elokuvateatteri Studion ja näyttämöiden katsomoissa on normaalia vähemmän istumapaikkoja käytössä.

Kulttuuritalo Valveen tuotantopäällikkö Pauliina Eronen
Oulun kaupunki suosittelee maskin käyttöä julkisissa tiloissa – siis myös Valveella.

”Tapahtumien järjestäjien kanssa sovimme, minkälainen istumajärjestys otetaan käyttöön. Järjestäjä voi valita, käytetäänkö yksittäisiä paikkoja turvavälein vai istuuko yleisö seurueina ja seurueiden välillä on sitten turvaväli”, Eronen kertoo.

Esitysten ajankohdat ja ihmisten kulku aulassa suunnitellaan niin, ettei jonoja synny. Harrastustiloissa välineitä puhdistetaan joka käytön jälkeen.

Tulevat menot tapahtumakalenterissa

Loppuvuoden aikana Valveella on luvassa vielä esimerkiksi Flow-sirkuksen vierailuesitys, Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttelyitä, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen vierailuteoksia, Oulun Sarjakuvafestivaalin näyttely ja kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali.

”Valveen tapahtumat voi katsoa meidän nettisivuiltamme”, Eronen vinkkaa.

Marraskuun 13. päivänä julkaistavasta Mun Oulun tapahtumakalenterista löytyvät myös Valveen tapahtumat.

Eronen on odottavaisilla mielin Mun Oulun tapahtumakalenterin suhteen.

”On hyvä, että tietoa Oulun tapahtumista löytyy kootusti ja kattavasti. Siitä on hyötyä, kun etsii tekemistä ja menokohteita, vaikkapa taidenäyttelyitä”, Eronen pohtii.

Tuotantopäällikkö toivoo, että sekä tapahtumajärjestäjät että tapahtumakävijät löytävät tapahtumakalenterin ääreen.

5+1 tärppiä Valveen syksyyn

Perjantaina 6. marraskuuta saa ensi-iltansa Valvenäyttämöllä Oulun Ylioppilasteatterin Shakespearen Kesäyön unelma. Näytelmä pohjautuu Paavo Cajanderin suomennokseen. Ohjauksesta vastaa Lotta Aakko.

Oululaisten koululaisten tekemä yhteisöllinen valoteos Lumoava metsä on esillä Valveen isoissa ikkunoissa marras-joulukuussa. Teosta katsotaan ulkoa.

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen syysohjelmistossa vierailee tänä viikonloppuna tanssillinen teatteriesitys Kaksin käsin, marraskuun alussa tanssia ja elokuvaa yhdistävä Johanna Nuutinen + co: IRIS ja marraskuun lopussa Tanssiteatteri Minimin Ruokateatteri, joka tuo Valvesaliin Pidot-esityksen.

Lumotut sanat -festivaalin järjestämä 4 kertaa kirjailija -kirjailijavierailut Kahvila H2O Konstilassa marras-joulukuussa. Kahvilassa kohdataan neljä pohjoispohjalaista kirjailijaa: Tiina Konttila, Lauri Ahtinen, Heidi Silvan ja Mikko Koiranen.

39. Oulun kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalia vietetään 16.–22.11. Festivaalin ohjelmistoa voi kokea Valveella ja verkossa.

Oulun lastenkulttuurikeskus järjestää yhteistyössä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa vuosittaisen Oskari-kilpailun lasten ja nuorten tekemille elokuville. Esikarsinnan läpäisseet elokuvat esitetään kilpasarjoissa verkossa sekä Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla marraskuussa. Parhaat palkitaan elokuvafestivaaliviikolla Oskari-gaalassa kulttuuritalo Valveella. Gaalaa voi tänä vuonna seurata verkossa.

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kulttuuritalo Valveen tuotantopäällikkö Pauliina Eronen
Näyttävä rakennus Hallituskadun ja Torikadun kulmassa kutsuu kulttuurielämysten ääreen. Valve on paitsi tapahtumakeskus myös tuotantopäällikkö Pauliina Erosen työpaikka. Kuvat: Sanna Häyrynen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta