Siirry suoraan sisältöön

Terveysjohtaja Mäkitalo: Syyslomareissut ja perhejuhlat tulisi nyt pohtia tarkoin

9.10.2020

Mun Oulun tuoreella videolla terveysjohtaja Jorma Mäkitalo antaa tuoreen katsauksen koronatilanteesta ja suositukset asukkaille.

Ouluun on annettu uudet suositukset etätyöskentelystä ja terveydenhuollon työntekijöiden maskien käytöstä. Etätyöhön kannustetaan sellaisessa tilanteissa, joissa työtehtävät sen sallivat ja etätyön tekeminen on mahdollista.

Uudet ohjeistukset eivät tarkoita, että Oulussa olisi varsinainen koronakriisi vaan suositukset ovat varautumista siihen, ettei kriisiä tulisikaan. Tartuntamäärät ovat kuitenkin kasvussa Oulussakin.

”Positiivista on, että tartunnat ovat saatu Oulussa hallintaan ja ketjut ovat löytyneet.”

Oulussa on löytynyt tartuntoja myös koululaisilta ja koululuokkia on siirtynyt etäopiskeluun. Mäkitalon mukaan kevään kaltainen laajamittainen etäkoulu ei ole tulossa.

”Etäkoulumalliin ei mennä helpoin perustein. Viimeisimmät etäopetus ja karanteeniasetukset ovat varotoimia, jotta tartunnat eivät leviäisi”.

Lomareissut pitää pohtia harkiten

Syyslomakausi käynnistyy Etelä-Suomesta alkaen. Muutaman viikon päästä on oululaisten vuoro. Mäkitalo suosittelee, että perheet pohtivat tarkoin, miten lomansa viettävät.

”Mökkiloma omalla mökillä omalla perheellä on varmasti ok, mutta isolla porukalla lomakeskuksiin pakkautumista tulisi nyt välttää. Tämä viesti inhottaa sanoa matkailuyrittäjien kannalta mutta näistä on jo huonoja esimerkkejä.”

Isommat perhejuhlat tulisi jättää pitämättä.

”Perheen keskuudessa usein jää etäisyydet huomioimatta. Jos niitä kuitenkin järjestetään, tulee toimia erityisellä tarkkuudella”.

Maskit kasvoille linja-autossa

Maskien käyttöön Oulussa on yksiselitteinen suositus. Maskia tulisi käyttää aina matkustaessa linja-autolla. Syy on yksinkertainen; maski estää pärskeiden lentämisen ihmisen suusta toiselle.

”Maskia on hyvä käyttää aina, kun ei voi taata etäisyyttä toisista ihmisistä.”

Terveysjohtajan terveiset oululaisille on, että käyttäkää maskeja, pitäkää turvavälejä ja peskää käsiä todella usein. Jos ei ole vettä ja saippuaa, käsidesi korvaa tarvittaessa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta