Siirry suoraan sisältöön

Tennisvalmentaja Antonis Kappatos tuli Kreikasta Ouluun omalle epämukavuusalueelleen

8.11.2021

Oulun Verkkopalloseuran tennisvalmentaja Antonis Kappatos täytti eilen 29 vuotta. Kun hänen kanssaan puhuu tenniksestä ja urheilusta muutenkin, liikutaan henkilökohtaisen kasvun alueella.

Ouluun tennisvalmentajaksi Antonis Kappatos halusi, koska koki, että oma tennispiiri Kreikassa ei enää antanut mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kehittymiseen. Kappatos on itse käynyt läpi life coach -jakson.

”Sen avulla tulin ihmiseksi, jollainen en tiennyt olevanikaan. Nyt Oulussa kompassini on pelko, koska olen epämukavuusalueella, ulkomailla ympäristössä, jossa kaikki on vierasta”, hän sanoo.

Hyvä ihminen, hyvä urheilija

Kappatos kävi koejaksolla Oulussa elokuussa. Kaupungissa hän on ainakin ensi vuoden lokakuuhun asti valmentamassa Oulun Verkkopalloseuralle 10-65-vuotiaita tennispelaajia. Kaikenlaista valmennusmateriaalia löytyy juniorikilpailijoista harrastuspelaajiin. 

Urheilijaksi kasvamista hän käsittelee henkisenä kehittymisenä, vaikka myöntääkin, että todella menestyneillä, isoilla urheilijanimillä on suuret egot.

”Valmentamisessa minulle on tärkeintä auttaa jokaista pelaajaa kasvamaan parhaimmaksi mahdolliseksi versioksi itsestään. Kyse on kommunikaatiosta: miten voisit kasvaa paremmaksi persoonaksi. Koko persoonallisuus tulee ennen urheilijuutta ja jos tulet hyväksi ihmiseksi, tulet myös hyväksi urheilijaksi.” 

Minulle kaikki sujuu ja tennis sujuu, kun ihmiset ovat mukavia.

 

Kappatos lisää, että pelaajan pitää myös tuntea itsensä hyvin.

"Se kehittää urheilussa tarvittavaa nöyryyttä", hän sanoo.

Tennis-Suomi pystyy parempaankin

Ouluun Kappatos tuli Kefalonian saarelta Kreikasta. 

”Siellä on lämmintä +30 astetta seitsemän kuukautta vuodesta. Onhan sää täällä iso haaste, mutta haluan kohdata pelkoni. Kovaa talvea en ole kokenut koskaan, mutta minä kuljen intohimoni perässä. Jos kaikki ihmiset seuraisivat intohimoaan, tämä planeetta olisi täydellinen. Minulle kaikki sujuu ja tennis sujuu, kun ihmiset ovat mukavia.”

Kappatos on saavuttanut Kreikan miesten ranking-listalla 16. sijan. Suomalaista tennistasoa hän kuvailee perustasoa paremmaksi.

”Tämä pieni maa voisi pystyä parempaankin. Oulussa on tenniksen suhteen aktiivista, kiinnostus kasvaa koko ajan ja taso paranee.” 

Adrenaliiniryöpyt ajavat eteenpäin

Oulusta ja Suomesta Kappatos ei tiennyt tullessaan kerrassaan mitään. 

”Revontulet haluaisin nähdä”, hän mainitsee.

Kappatos harrastaa kaikkea sellaista urheilua, josta saa adrenaliiniryöppyjä. Siksi häntä ei nähdä kalastamassa keskellä kaupunkia. Hänen temperamentilleen se kerta kaikkiaan on liian hidasta. 
 

Tennisvalmentaja Antonis Kappatos Nallisportissa
Oulun Verkkopalloseuran tennisvalmentaja Antonis Kappatos kokee, että Oulussa kiinnostus tennistä kohtaan kasvaa ja taso on kohenemassa. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös