Telkkariohjelman Bittipoliisit treenaavat Tiedekeskus Tietomaassa

Oulun seudun joukkueessa oppilaita on Rajakylän koulusta, Kiiminkijoen koulusta sekä Kempeleen kirkonkylän koulusta.

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kilpailu kestää kahdeksan viikkoa, ja joka viikko joukkueet saavat uuden tehtävän, jonka ratkaisuksi he rakentavat robotteja kotipaikkakunnallaan. Viikon lopuksi he esittelevät ratkaisunsa tuomaristolle studiossa.

Bittipoliiseille kyseessä on ensimmäinen televisioesiintyminen. Matka Tampereelle ja takaisin vie oppilailta viikossa kaksi päivää, ja siihen on täytynyt valmistautua etukäteen siten, että opettajat antavat koulutehtävät ennakkoon, jotta opiskelu ei häiriinny.

Kaikki sanovat yksimielisesti, että pääsy televisoituun kilpailuun on kiva ja jännä juttu. Kaikilla on teknologiataustaa jo koulun tai kerhotoiminnan kautta, joten joukkueella on vahvaa tietotaitoa.

Bittipoliisien kanssa kisassa ovat mukana Koodikarhut Kontiolahdelta ja Virtaluupit Lohjalta.

Tietomaa on innostava treenipaikka

Kisajoukkue harjoittelee ja rakentelee robotteja keskiviikkoisin Tiedekeskus Tietomaan tiedeluokassa. Ryhmän ohjaaja Jaakko Korpela sanoo, että Tietomaa valikoitui treenipaikaksi siksi, koska se on innostava ja motivoiva ympäristö. Oulun seudun joukkueessa oppilaita on Rajakylän koulusta, Kiiminkijoen koulusta sekä Kempeleen kirkonkylän koulusta.

Jaakko Korpelan johdolla harjoitellaan kerran viikossa Tietomaan tiedeluokassa. Kuva: Sampo Puoskari

Lyhyt juttutuokio kesken kiihkeän rakentelun osoittaa, että kisaajat keskittyvät täysillä annettuihin haasteisiin. Samalla, kun toiset vastaavat kysymyksiin, toiset kaivelevat tarvikelaatikoista osia robotteja varten. Jokainen hetki käytetään onnistuneen ratkaisun hiomiseen. Selväksi käy, että Oulun Bittipoliisit ovat lähteneet kilpailuun pitämään hauskaa, mutta ennen kaikkea voittamaan.

Yle Lapset toteuttaa Robomestarit yhteistyössä Innokas-verkoston kanssa. Mukana ovat myös Suomen Robotiikkayhdistys ja Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta.

Ohjelma on nähtävissä Galaxissa TV2:ssa ja Yle Areenassa.