Siirry suoraan sisältöön

Tekstiviestillä tavoitellaan rokottamattomia Oulussa – epidemia voi jatkua kevääseen

16.12.2021

Oulun kaupunki lähettää tänään torstaina 40-69-vuotiaille oululaisille tekstiviestin koronarokotuksista. Viestissä muistutetaan rokotuksen tärkeydestä erityisesti niitä oululaisia, jotka eivät ole vielä ottaneet ensimmäistä rokoteannosta.

Testiviestissä ohjeistetaan hakemaan rokote Limingantullin rokotuspisteeltä tai muilta rokotuspaikoilta. Viestissä myös kerrotaan, että rokote suojaa vakavalta tautimuodolta.

Viesti lähetetään kaikille 40-69-vuotiaille henkilöille, joiden puhelinnumero on tiedossa. Tekstiviestejä lähetetään yhteensä noin 67 000 kappaletta.

Tekstiviesti on suunnattu 40-69-vuotiaille, koska sairaalahoitoon joutumisen riski kasvaa iän myötä, ja 40-69-vuotiaiden rokotekattavuus on hieman alemmalla tasolla yli 70-vuotiaisiin verrattuna.

Oululaisten 40-69-vuotiaiden rokotuskattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta vaihtelee iän mukaan 88,9–94,9 prosentin välillä. Toisen annoksen osalta 40-69-vuotiaiden oululaisten rokotuskattavuus vaihtelee 84,8–92,5 prosentin välillä.

Vaikea epidemiatilanne voi jatkua kevääseen asti. Koronaviruksen aiheuttamalta vakavalta taudilta voi kuitenkin suojautua rokotteella. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunki yrittää tehdä kaikkensa, jotta rokotekattavuus saataisiin ylös. Kuva: Sanna Krook/arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta