Siirry suoraan sisältöön

Teiden kunnostustyöt alkavat jälleen Pohjois-Pohjanmaalla

16.5.2021

Skanska aloittaa tienpäällystystyöt Oulun, Olhavan, Muhoksen, Ylivieskan ja Haapajärven alueella. Hankkeen tilaaja on Lapin Ely-keskus.

Päällystystöiden lisäksi urakkaan kuuluu rakenteiden parannuksia. Kohteita on yhteensä 25 kappaletta, jotka yhdessä kattavat noin 140 kilometriä tieosuuksia.

Suurimmat kohteet ovat valtatie 4 välillä Ii–Olhava, valtatie 4 Oulun moottoritie, valtatie 22 välillä Oulu–Muhos, kantatie 58 välillä Reisjärvi–Haapajärvi ja kantatie 86 välillä Kilpua–Vihanti.   

Kaikkiaan päällystysmassaa käytetään noin 103 000 tonnia, uusiopintausta eli remixer-töitä tehdään noin 455 000 neliömetriä ja jyrsintää noin 92 000 neliömetriä. Työt ovat käynnistyneet toukokuun alussa ja valmistuvat syyskuun lopulla. 

”Haapajärven kohteessa tehdään parhaillaan rakenteenparantamistöitä, ja toukokuun puolivälissä siirrymme Ii–Olhava-tieosuudelle päällystystöihin. Pyrimme työskentelemään niin, että tienkäyttäjille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman vähäinen”, kertoo tuotantopäällikkö Pentti Katermaa Skanskalta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jokakesäinen ilmiö on asfalttikoneiden ilmestyminen tieverkostoille. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta