Siirry suoraan sisältöön

Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet työtaistelusta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ja Oulun kaupungilla – lakko alkaisi 13. syyskuuta

29.8.2022

Koska kunnan tai kuntayhtymien palveluksessa olevan sosiaali- ja terveydenhuoltohenkilöstön työehtosopimusneuvotteluissa ei ole saavutettu Tehy ry:tä ja SuPer ry:tä tyydyttävää tulosta, Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet työtaistelutoimenpiteestä. Lakko alkaisi 13. syyskuuta ja päättyisi 16. syyskuuta.

Tehy ry ja SuPer ry ovat ilmoittaneet lakosta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskuksen aikuisten teho-, tehovalvonta- ja valvontahoitoyksiköissä ja Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa.

Lakon on määrä alkaa tiistaina 13. syyskuuta kello 00.01 ja päättyä perjantaina 16. syyskuuta kello 23.59.

Lakossa ovat työtaistelun aikana kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja SuPerin jäsenet kyseisissä työpaikoissa.

Tehy ja SuPer julistavat samalla Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskuksen aikuisten teho-, tehovalvonta- ja valvontahoito yksikköihin ja Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoon kohdistuvan hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon.

Ne astuvat voimaan heti 29. elokuuta ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka. Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Tehyn tai SuPerin jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteissa avoinna olevaa työtä, eikä siirtyä Sote-sopimuksen tai Kvtesin 1 luvun 10 §:n tarkoittamalla tilapäisellä siirrolla tekemään lakkokohteisiin kohdistuvaa työtä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lakko koskisi Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskuksen aikuisten teho-, tehovalvonta- ja valvontahoitoyksiköitä ja Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta