Siirry suoraan sisältöön

Taustatarinaklubin keikat tuovat pilkahduksen valoa kevääseen

19.1.2021

Taustatarinaklubin keikat jatkuvat tammikuussa Oulun Vanhassa pappilassa. Lämminhenkisessä konserttisarjassa on vuosien mittaan kuultu paikallisia kykyjä sekä Suomen eturivin artisteja.

Tämän kevään aikana kuullaan kansanmuusikko Maija Kauhasen, YUP-yhtyeestä ja sooloartistina tunnetun Jarkko Martikaisen, herkkää folkia tekevän Siiri Kankaan sekä nosteessa olevan räppäri PastoriPiken keikat.

Viidettä toimintavuottaan aloittavaa klubia on alusta lähtien vetänyt oululainen laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas, joka haastattelee artisteja keikkojen aikana.

“Kevään artistit tulevat erilaisista musiikillisista taustoista ja ovat kukin mielenkiintoisessa vaiheessa urallaan”, kuvailee Palokangas kevään ohjelmistoa.

Pilkahdus normaalista

Korona on kurittanut kulttuurialaa peruuttamalla suurimman osan tapahtumista. Palokangas odottaakin innolla kevään keikkoja.

“Moni artisti ja keikkamyyjä on huokaillut, että on mahtavaa päästä jälleen hommiin. On onni, että voimme omalta osaltamme pitää lauluja soimassa. Toivon Taustatarinaklubin olevan niin kuulijoille, artisteille kuin meille tekijöille se kaivattu pilkahdus normaalista.”

Vaikka Palokangas kaipaa yleisön läsnäoloa, on striimaus tuonut esiin myönteisiäkin puolia.

“Keikkoja voi nyt seurata mistäpäin maailmaa tahansa. Taustatarinaklubista on puhuttu olohuonetunnelmaisena tapahtumana, ja nyt todella ollaan siellä olohuoneissa”.

Yleisöä paikalle mahdollisesti

Kevätkauden aloittava, kantelemusiikkia esittävän Maija Kauhasen keikka esitetään verkon välityksellä 24. tammikuuta. Mikäli koronarajoitukset muuttuvat kevään mittaan, saatetaan paikan päälle ottaa yleisöä rajoitusten puitteissa.

Keikat alkavat kello 16 ja ne ovat maksuttomia ja ikärajattomia. Aiemmin striimatut keikat löytyvät myös Virtuaalikirkon arkistosta. Taustatarinaklubi on osa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyön toimintaa.

Keikkoja voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi . Lisätietoja Taustatarinaklubista löytyy sen omilta netti- ja somesivustoilta sekä osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.

Taustatarinaklubin keväässä kuullaan muun muassa YUP-yhtyeestä muistetun Jarkko Martikaisen sekä PastoriPiken keikat. Kuva: virtuaalikirkko

Lue myös

Lue lisää aiheesta