Siirry suoraan sisältöön

Tartunnat laskeneet – malttia pääsiäiseen toivoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

1.4.2021

Tartuntamäärät ovat Pohjois-Pohjanmaalla laskeneet viimeisen viikon aikana. Maakunta on yhä kiihtymisvaiheessa, mutta tautitilanteessa lähestytään perustasoa. Jotta tartuntojen määrä jatkaisi laskua lähiviikkoina, koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että pääsiäistä vietetään turvallisesti ulkoillen perheen ja läheisten kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä pitää 23. maaliskuuta linjaamansa koronasuositukset ja -rajoitukset voimassa. Vaikka tilanne on paranemassa, riski tilanteen pahenemisesta on konkreettinen. Rajoituksin ja suosituksin varaudutaan muun muassa pääsiäismatkailun aiheuttamiin riskeihin ja muuntoviruksen leviämiseen.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 84 koronatartuntaa. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat laskusuunnassa. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan selvitettyä.

”Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Toiveena on, että pääsiäistä vietetään yhtä vastuullisesti läheisten seurassa ulkoillen”, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala toteaa.

Kun rokotukset etenevät ja jos pääsiäisenvietto sujuu turvallisesti, voidaan rajoitusten lieventämistä arvioida uudelleen.

”Vielä tarvitaan kuitenkin jaksamista”, muistuttaa Terhi Nevala.

Katso suositukset: oyskorona.fi  tai ouka.fi/korona

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toivotaan, että tämä näky jää entistä vähemmälle jo lähitulevaisuudessa. Tartuntatautitilanne on jo melkein perustasolla Pohjois-Pohjanmaalla. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta