Siirry suoraan sisältöön

Tarkkana huijausviestien kanssa! Oulun veden nimissä lähetetty kalasteluviestejä

3.11.2022

Oulun Vesi ei koskaan pyydä rahaa tai pankkitunnuksia häiriötiedotteissaan, eikä maksulinkkiä tule avata.

Tällä viikolla oululaisiin puhelimiin lähetetty tervetuloviesti Oulun Veden häiriötiedotteesta on saanut valitettavasti myös huijarit liikkeelle. Asiakkaat ovat saaneet viestejä Oulun Veden nimissä, joissa on kehotettu maksamaan lasku pankkitunnuksilla. Oulun Vesi ei koskaan pyydä rahaa tai pankkitunnuksia häiriötiedotteissaan, eikä maksulinkkiä tule avata.

Oulun Veden oikea tervetuloviesti on seuraava: "Tervetuloa Oulun Veden häiriötiedotteen saajaksi! Sait viestin, koska puhelinnumerosi ja osoitteesi ovat julkisia. Saat jatkossa vesihuollon häiriötiedotteita, mikäli häiriö koskee osoitettasi. Lue lisää tai peruuta tiedote verkkosivuillamme oulunvesi.fi. syysterveisin Oulun Vesi.”

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Vesi on ottanut käyttöön odotetun häiriötiedotteen, jota valitettavasti on myös jäljitelty huijausviesteissä. Kuvassa on oikean viestin teksti. Kuva: Lea Ansamaa

Lue myös

Lue lisää aiheesta