Siirry suoraan sisältöön

Tarinoita tuiralaisilta – Jojon Kaksin käsin -esitys pohjautuu aitoihin elämänkokemuksiin

30.10.2020

Oulun tanssin keskus Jojo esittää Valvesalissa viikonloppuna kolme lämminhenkistä ja aitoa tanssillista teatteriesitystä Kaksin käsin. Taustatarinat on kerätty tuiralaisilta vanhuksilta, lapsilta ja nuorilta.

Nähtävät ja kuultavat tarinat on kerätty Oulun Tuiran vanhuksilta Tuiran palvelukeskuksesta, nuorilta Tiernan koululta ja lapsilta Kisakentän päiväkodista.

Näyttelijä Annina Rokka, muusikko Mika Kolehmainen ja tanssija Mia Lappalainen ovat valmistaneet esityksen tutkien ja yhdistellen eri tarinoita. Käsikirjoitus, sävellys ja koreografia ovat syntyneet tarinankertojien elämänkokemusten pohjalta.

Lähtökohtaisesti esityksen kudelmaan kuuluvat kysymykset: mitä kätesi ovat tehneet, koskettaneet ja tunteneet? Tunteet ja tunnelmat vaihtuvat, kuten elämässäkin. Teos käsittelee arjen historiaa ja konkreettista käsillä tekemistä.

Työpajatarinoita

Näyttelijä Annina Rokka on kerännyt muun muassa työpajoissa tarinoita ja tehnyt niistä esityksiä muusikon tai tanssijan kanssa improvisaatiota työvälineenä käyttäen jo vuodesta 2013 alkaen.

”Työtapa on löytänyt käsialansa ja sijansa. Se on yhteisöllistä, taiteellisesti merkittävää ja korkeatasoista teatteria, joka paitsi tavoittaa kohdeyleisönsä, myös tuo heidän äänensä kuuluviin muille”, kuvailee näyttelijä, joka tehnyt useita merkittäviä rooleja Oulun teatterissa ja muualla.

Annina Rokan lisäksi esityksen vahva panos tulee musiikin kautta, pitkän linjan muusikolta Mika Kolehmaiselta, tanssikoreografioista Mia Lappalaiselta sekä muulta työryhmältä.

​Koskettava tanssillinen teatteriesitys Kaksin käsin Valvesalissa lauantaina 31.10. klo 19 sekä sunnuntaina 1.11. klo 15 ja 18.

Lue Valveen koronaohjeet tästä

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Työpajoissa kerätyt tarinat saavat lämminhenkisen, iloisen ja koskettavan muodon. Esitykset Valvesalissa nähtävissä lauantaina ja sunnuntaina. Kuvassa näyttelijä Annina Rokka ja tanssija Mia Lappalainen. Kuva: Jaani Föhr

Lue myös