Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumajärjestäjillä uutta intoa koronan jälkeen – Ouluun luvassa vilkas tapahtumakesä 2021

24.6.2021

Pandemia on kurittanut tapahtuma-alaa jo pitkään, mutta oululaiset tapahtumajärjestäjät eivät ole luovuttaneet. Tapahtumien suunnittelua on jatkettu epävarmoista oloista huolimatta. Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset kumottiin Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella kesäkuun alussa, ja tulossa on vilkas tapahtumakesä.

Koronasuositusten purun jälkeinen Suomen mahdollisesti ensimmäinen festivaali Pikipop järjestettiin viime viikonloppuna Oulussa. Pikipop oli varautunut muiden tapahtumien tavoin turvallisen tapahtuman toteuttamiseen.

”Jätimme enemmän tilakapasiteettia tapahtuma-alueelle, jotta ihmisillä oli halutessaan mahdollisuus pitää etäisyyttä toisiinsa,” kertoo Rotos ry:n puheenjohtaja Joonatan Hamari.

Vaikka rajoituksia on höllennetty, aluehallintovirastot vaativat yhä hygieniakäytäntöjen noudattamista ja tautitilanteen seuraamista. Kaikkien tapahtumien tulee tarjota edelleen yleisölleen mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja väljään oleskeluun tapahtuma-alueella. Näin Oulussa päästään nauttimaan monipuolisesta ja rikkaasta tapahtumatarjonnasta. Oulun tapahtumat löytyvät nykyään yhdestä paikasta, Mun Oulun -tapahtumakalenterista. Linkki kalenteriin löytyy tämän jutun lopusta.

Mun Oulun tapahtumakalenterista tärpit kesään

Mun Oulun tapahtumakalenteri on viime viikkoina alkanut täyttymään kiivaampaan tahtiin ja tarjontaa löytyy lähes jokaiseen kesäpäivään. Festivaalit, keikat, kävelykierrokset, urheilutapahtumat ja muut mukavat kohtaamiset löytyvät kootusti samasta kalenterista.

Tapahtumarajoituksien nopean purun vuoksi tapahtumakalenteri ei välttämättä ole täysin ajan tasalla, minkä vuoksi kannattaa käydä varmistamassa tiedot vielä tapahtuman omilta sivuilta. Kaupungin tapahtumatiimi kannustaakin erilaisia järjestäjiä ilmoittamaan tapahtumansa kalenteriin mahdollisimman pian. Tapahtumajärjestäjät voivat olla niin tapahtuma-alan ammattilaisia kuin naapuruston kesäkirppiksien järjestäjiä, kaikenlaiset avoimet yleisötilaisuudet ovat kalenteriin tervetulleita.

Tapahtumatietojen syöttäminen kalenteriin on maksutonta. Oululaisille ja myös kaupungissa vieraileville kalenteri tarjoaa hyvän näkymän kesämenojen suunnitteluun.

OuluBot auttaa kalenterin äärelle

Jos tapahtumakalenteri ei ole entuudestaan tuttu, niin sinne saattaa päätyä myös virtuaalisen neuvojan, OuluBotin avulla. OuluBot osaa ohjata käyttäjän eri alakategorioiden avulla häntä kiinnostavien tapahtumien tietoihin. OuluBot voi kätevästi etsiä tapahtumia käyttäjän sijainnin, kohdeyleisön, teeman tai tapahtumatyypin mukaan. Tämä lisää tapahtumakalenterin saavutettavuutta ja tunnettuutta.

OuluBottia pääsee käyttämään niin Oulun kaupungin nettisivuilla kuin matkailijan visitoulu.fi-sivustolla. OuluBot osaa hyödyntää käyttäjän sijaintitietoja ensimmäisenä suomenkielisenä chat-palveluna. Tämä palveluiden yhdistämisen kehitystyö on ollut ainutlaatuista jopa maailmanlaajuisesti.

Vaikuttavuustietoja kaupungin käyttöön

Tapahtumien avautuessa kalenterin yhteyteen on lisätty myös uusi ominaisuus. Tapahtumakalenterin kautta Oulun kaupungin tapahtumayksikkö kerää jokaisen tapahtuman päätyttyä vaikuttavuustietoja, kuten kävijämääriä, järjestelykustannuksia ja työllistävyyttä.

Tapahtumakalenteriin liitetyn kyselyn avulla pystytään entistä paremmin arvioimaan toimialan vaikuttavuutta ja kehittämään Oulun tapahtumapalveluja. Tapahtumilla on iso taloudellinen ja yhteiskunnallinen vaikutus.

Tapahtumayksikkö palvelee koko kesän

Tapahtumien järjestämiseen hyviä neuvoja ja vinkkejä on tuttuun tapaan tarjolla Oulun kaupungin tapahtumaoppaassa osoitteessa www.ouka.fi/tapahtumat. Tapahtumatiimi päivystää ja auttaa järjestäjiä myös kuuman sesongin aikana, parhaiten tiimin saa kiinni laittamalla sähköpostia osoitteeseen tapahtumat@ouka.fi 

Tästä linkistä pääset Mun Oulun tapahtumakalenteriin

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronasuositusten purun jälkeinen Pikipop järjestettiin viime viikonloppuna onnistuneesti Oulussa. Kuva: Juuso Haarala.

Lue myös

Lue lisää aiheesta