Siirry suoraan sisältöön

Hiukkavaara tutuksi, osa 1: Tanssitila K2 tuo liikettä Hiukkavaaran kasarmialueelle

9.11.2021

Hiukkavaaran Kasarmialueelle on viimeisten vuosien aikana löytänyt useat kulttuuritoimijat tiensä ja paikkansa. Yksi esimerkki tästä on Tanssitila K2, joka sijaitsee Kulttuurikasarmin taiteilijatalon alakerrassa. Vuoden aikana salista on tullut monen harrastajan vapaa-ajan paikka, jossa liikkumisen lisäksi tavataan ystäviä ja nautitaan yhteisestä tekemisestä.

Syksyllä 2020 Kulttuurikasarmin pitkäaikainen aktiivitoimija Hanna-Leena Kauppinen toteutti haaveensa ja remontoi entisestä auditoriosta tanssisalin, yhteistyössä Hiukkavaarassa toimivan Kokardiklubi ry:n kanssa. Tanssitila K2:n katon alla jalat liikkuvat salsan tahtiin, muututaan musikaalitähdeksi, temppuillaan ilmajoogakankaissa ja rentoudutaan äänimaljojen äärellä.

”Vaikka paikan nimessä mainitaan tanssi, tila soveltuu monenlaiseen toimintaan. Sali on vapaasti varattavissa ja käytettävissä erilaisille harrasteryhmille ja yrittäjille. Tilassa on järjestetty valokuvausta, rentoutuskursseja, joogatunteja ja voimaharjoittelua”, tilan toiminnasta vastaava Kauppinen kertoo.

Hanna-Leena Kauppinen ohjaa tanssitilassa ilmajoogaa, tanssitunteja sekä Barre-lihaskuntotunteja. Salin rakentamisessa on kunnioitettu ympäristön historiaa ja henkeä sekä hyödynnetty kierrätysmateriaaleja. Kuva: Terhi Palosaari 

Yhteistyö lisääntynyt rutkasti

Tanssitila K2 on osa Kokardiklubi ry:tä. Samalla nimellä kulkeva, kasarmin entiseen elokuvateatteriin remontoitu esiintymistila on jo useamman vuoden ajan mahdollistanut näytelmien, tanssiesitysten sekä musiikkitapahtumien järjestämisen.

Yhdistyksen aktiivijäsen ja Hiukanpiha KOy:n osakas Raimo Ahlroos on innoissaan kasarmin uusista toimijoista sekä lisääntyneestä yhteistyöstä eri tahojen välillä.

”Monimuotoisuus lisää verkostoitumista, luo uusia mahdollisuuksia ja elävöittää alueen toimintaa. Osa K2- talon taiteilijoista on löytänyt uutta innostusta tanssikursseilta, ja tänä syksynä salin myötä on syntynyt yhteistyökuvioita alueelle muuttaneen Veeran Verstaan kanssa. Kokardi klubilla on useampana vuonna järjestetty erilaisia tapahtumia, jotka tulevat uusien toimijoiden myötä lisääntymään entisestään”, sanoo Ahlroos. Hän uskoo kasarmin laajan toiminnan tuovan piristävän lisän myös uudelle asuinalueelle, joka muodostuu vanhan Hiukkavaaran läheisyyteen.

Uusi tanssikoti on löytynyt

Kauppisen luotsaamassa Los Pollos -ryhmässä tanssiva, kuva- ja meikkitaiteilija Saija Candelin on löytänyt uusia harrastusmahdollisuuksia työhuoneensa alakertaan ilmestyneen tanssisalin ansiosta.

”Tekee älyttömän hyvää siirtyä työpäivän jälkeen ihan toisiin tunnelmiin. Liikkuessa aivot saavat uusia ärsykkeitä ja mukavaan porukkaan on aina ilo tulla. Olen löytänyt uuden lajin, Barren, joka kehittää lihaskuntoa sekä osallistunut ilmajoogakursseille. Näiden tuntien myötä uskaltauduin mukaan tanssiryhmään, joka on tuonut elämääni heittäytymistä ja hassuttelua”, sanoo Candelin.

Myös muut ryhmän jäsenet kiittelevät salin sijaintia, viihtyisyyttä ja poikkeustilanteen huomioivaa toimintaa.

Saija Candelin (vas.), Hanna-Leena Kauppinen ja Riikka Löija ovat hurahtaneet Barreen. Laji ei sisällä hyppyjä tai koreografiaa ja se sopii sekä liikuntaa harrastaneille että aloittelijoille. Kuva: Terhi Palosaari

”Tilan avaruus on mahdollistanut kurssien turvallisen järjestämisen myös poikkeusaikana, koska turvavälien pitäminen on ollut helppoa. Pidän edelleen ryhmäkoot suhteellisen pieninä, jotta jokaiselle jää hyvin tilaa touhuta. Pienissä ryhmissä ihmiset tuntevat olonsa rennommaksi ja tullaan tutuiksi muutenkin kuin kasvoilta. Suurimmalle osalle sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeä osa harrastuksen luonnetta”, Kauppinen toteaa.

”Olen todella iloinen, että tila on otettu innolla vastaan Oulun harrastekentällä. Saleille on kova kysyntä ja monet ryhmät etsivät koko ajan vakituisia vuoroja. Vaikka meidänkin varauskalenterissa on välillä ruuhkaa, varsinkin arki-iltaisin, kannattaa vapaita aikoja aina tiedustella”, hän lisää.

Lisätietoa tästä linkistä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kokardiklubin esiintymistilasta löytyy valot, äänentoisto sekä katsomotilaa noin 70 henkilölle. Los Pollos -tanssiryhmälle lava on entuudestaan tuttu ja seuraava näytös on jo sovittuna. Kuva: Henna Saarenketo

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta