Siirry suoraan sisältöön

Tänä lauantaina kannustetaan kaikkia nukkumaan yö ulkona

28.8.2021

Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 28. elokuuta. Taivaan alla nukkumiseen kannustetaan nyt entistä enemmän niitä, jotka eivät ole tottuneita retkeilijöitä. Tapahtumaan on helppo osallistua vaikkapa nukkumalla omalla kotipihalla tai parvekkeella.

Suomen puhdas ja kaunis luonto on luksusta, jota emme ehkä itse osaa useinkaan arvostaa. Suomeen saapuvat turistit ihastelevat metsiämme, rannikkoamme ja järviämme, ja nyt tapahtuman myötä innostetaan myös sisällä viihtyvät kansalaiset mukaan luonnon helmaan.

”Metsä on upein kohde staycationille, se on erikoinen ja taianomainen. Yön yli retkelle mukaan voi pakata herkkueväät, sekä ottaa vaikka tyynyn ja peiton. Elokuun lopussa kelit useimmiten hellivät, eivätkä sääsketkään enää vaivaa”, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen kertoo.

Taivasalla nukkuminen on elämys

”Kampanjalla halutaan herätellä myös ne kansalaiset, jotka eivät koe luonnossa nukkumista läheiseksi, kokeilemaan miten ihanaa ja erikoista taivasalla yöpyminen on. Sänkyjen sijoittaminen saattaa innostaa miettimään kekseliäitä nukkumapaikkoja myös itse. Patjanhan voi nostaa vaikka parvekkeelle tai kantaa takapihalle, vain taivas on rajana.”

Nuku yö ulkona -tapahtuman guerilla-kampanja on toteutettu yhdessä luovan toimiston SEKin kanssa. Vaikka kaupungin puistossa nukkumiseen ei kannusteta, jokamiehenoikeudet mahdollistavat yöpymisen siellä, missä liikkuminenkin on sallittua.

Ulkona yöpyminen ei vaadi paljoa, mutta suojaava ja lämmin makuupussi tai peitto on hyvä olla. Patja tai makuualusta tuo mukavuutta. Teltta tai katos tarjoavat sadesäällä suojaa. Joku nukkuu mielellään riippumatossa, toinen vaikkapa veneessä tai puun alla. Rohkea kantaa jopa sänkynsä pihalle.

Nuku yö ulkona -päivä järjestetään lauantaina 28.8.2021. @suomenlatu #nukuyöulkona

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ulkona nukkuminen on elämys siinä, missä yö luksushotellissakin. Suomen Latu haluaa tuoda sängyt ulos inspiroidakseen kaikki kokemaan ulkona nukkumisen elämyksen. Kuva: Suomen Latu

Lue myös

Lue lisää aiheesta