Siirry suoraan sisältöön

Tällä viikolla Valveella ja kotisohvalla tarjolla runsaasti lasten- ja nuortenelokuvia

17.11.2020

Kulttuuritalo Valveella on tällä viikolla meneillään 39. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Esillä on noin 30 elokuvanäytöstä sekä Kiimingin Syke-salissa viikonloppuna neljä elokuvanäytöstä.

Osa elokuvista on nähtävillä kotisohvalta ja myös festivaalin palkintojenjakotilaisuus lähetetään perjantaina 20. marraskuuta festivaalin kotisivuilta klo 12.

”Tarvitsemme toisiamme, kaipaamme yhteisöllisyyttä. Yksi tapa olla yhteydessä on katsoa elokuva, joka avaa silmät ja sydämen uusille kokemuksille, vahvistaen tunnetta siitä, että me kaikki ja yhteiskunta, jossa elämme, on pohjimmiltaan yhtä. Istut sitten kotona tai elokuvateatterissa mahdollisimman mukavasti, voit nauttia elämyksistä, elokuvien tarjoamista ihmetyksen ja tunnistamisen hetkistä”, festivaalin taiteellinen johtaja Anna Asplund toteaa.

Poikkeusajasta huolimatta festivaali haluaa tarjota elämyksiä myös elokuvasaleissa. Näytöksissä noudatetaan yleisiä koronaohjeita ja paikalle saa mennä vain terveenä.

Yhtenä teemana rakkaus

Lastenelokuvien kilpailun elokuvissa lapset ovat päämäärätietoisia, heillä on selkeä visio ja tahto muuttaa maailmaa paremmaksi, ottaen samalla askelia itsenäisyyden polulla. Elokuvat heittävät päähenkilöilleen haasteita, joita he ratkovat tunnemylläkässään kipuillen.

Vuoden 2020 lastenelokuvien yhtenä teemana on rakkaus omiin isovanhempiin ja vanhempiin sekä sisaruksiin ja samalla myös lähimmäisenrakkaus, luonnonrakkaus, uudet ystävät ja ihastukset. Rakkautta ja välittämistä on monenlaista, eikä se ole keneltäkään pois, vaan antaa lisää voimaa ihan kaikille.

Nuortenelokuvien kilpailussa nuoret ovat lähteneet omalle polulleen, lapsuus on ohi, mutta edelleen ollaan aikuisten maailman luomien paineiden ristitulessa. Lastenelokuvien kilpailussa on mukana kahdeksan elokuvaa, nuortenelokuvien kilpailussa kuusi elokuvaa ja kotimaisessa kilpailussa seitsemän elokuvaa.

Lisätietoja: www.oulufilmfestival.fi/

Muun muassa lastenelokuva Keppi on nähtävillä lasten-ja nuorten kansainvälisillä elokuvajuhlilla Oulussa tämän viikon ajan.

Lue myös

Lue lisää aiheesta