Siirry suoraan sisältöön

Tällä viikolla Oulu-apu soittaa yli 70-vuotiaille

6.4.2020

Oulun kaupunki yhteistyökumppaneineen aloitti viime viikolla Oulu-avun, jolloin muu muassa yhteyksiä otettiin yli 80-vuotiaisiin. Tällä viikolla tavoitellaan puhelimitse kaikkia yli 70-vuotiaita.

Oulu-apu on matalan kynnyksen apua, jolla pyritään turvaamaan oululaisten arjen apu koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi.

”Oulu-apuun voi soittaa, kun tarvitsee apua arjessa selviytymiseen. Esimerkiksi kauppa- ja asiointiapua suunnataan riskiryhmäläisille. Oulu-apu-numerosta saa tietoa, mistä omalla alueella voi saada apua sekä ohjausta, keneen tietyssä asiassa voi ottaa yhteyttä”, yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka kertoo.

Apua annetaan erityisesti yli 70-80-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville. Oulu-apua antavat yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä, asukastuvat ja järjestöt.

Yhteys tavalla tai toisella

Oulu-apu käynnistyi tiistaina 31.3. yli 80-vuotiaiden tilanteen kartoittamisella, jolloin heiltä kyseltiin henkilökohtaisesti puhelimitse tilannetta arjessa pärjäämisessä. Tavoitteena on tällä viikolla siis saada henkilökohtainen yhteys myös kaikkiin yli 70-vuotiaisiin.

Oulu-avun nimissä soittava henkilö voi olla Oulun kaupungin, seurakuntayhtymän tai Höyhtyän Välkkeen työtekijä tai vanhusneuvoston edustaja.

Oulun kaupungin työtekijä ottaa ikäihmiseen uudelleen yhteyttä, jos ensimmäisessä puhelussa herää huoli hänen selviytymisestään nykyisessä poikkeustilanteessa. Mikäli henkilöä ei tavoiteta soittamalla, Oulun kaupungin sosiaali- ja terveysviranomaiset tarkastavat hänen tilanteensa. Näin toimien varmistetaan, että jokaisen ikäihmisen tilanne pystytään kartoittamaan ja tarvittava tuki järjestämään.

Oulu-apuun kuuluu myös ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea. Siihen ei kuulu koronaan liittyvä muu ohjeistaminen tai sairaanhoito.

Oulu-avun puhelinnumero on 08 558 558 20, ja se on avoinna ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-16. Oulu-apu on avoinna myös chatissa ma-to klo 8-21 ja pe klo 8-16. Oulu-apuun liittyvät asiat kootaan osoitteeseen: www.ouka.fi/oulu-apu.

Koronaan liittyvä neuvonta on löytyy osoitteesta: www.ouka.fi/korona. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu-avun tavoitteena on saada puheyhteys kaikkiin yli 70-80-vuotiaisiin oululaisiin.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta