Siirry suoraan sisältöön

Taivaslaulu-kirja sai elokuvatuotannolleen lisätukea

14.12.2020

Taivaslaulu on oululaisen Pauliina Rauhalan romaaniin perustuva elokuva. Elokuva kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan.

Kirkon mediasäätiö myönsi tämän syksyn tukijaossa Taivaslaulu-elokuvalle tuotantotukea 15 000 euroa. Edellisen kerran elokuva sai säätiöltä käsikirjoitustukea vuoden 2016 tukijaossa 3 500 euroa.

Yhteensä Kirkon mediasäätiö on myöntänyt syksyn tuenjaossaan 17 eri ohjelmahankkeelle 101 000 euroa.

Suurimmat tuet saivat Matti Kinnusen ohjaama elokuva Taivaslaulu ja Kirsi Mattilan tuottama dokumentti Vaiettu todellisuus, joka sai 10 000 euron ennakkovalmistelutuen.

Suosittu teatterinäyttämöillä

Taivaslaulu on oululaisen Pauliina Rauhalan esikoisteos, joka kertoo nuoresta lestadiolaisparista, Viljasta ja Aleksista, ja heidän vanhemmuudestaan ja sen tuomista ongelmista. Kirjaan perustuva näytelmä esitettiin myös Oulun teatterissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa vuonna 2015.

Pauliina Rauhalan romaanista Synninkantajat nähtiin myös teatteriensi-ilta tänä syksynä Oulun teatterissa.

Ohjaaja Matti Kinnunen (s. 1966) on aikaisemminkin tehnyt Oulu-aiheisia elokuvia. Vuonna 2012 Kinnunen teki elokuvan Kauko Röyhkän löyhästi omaelämäkerrallisesta, Ouluun sijoittuvasta romaanista Miss Farkku-Suomi.

Lista myönnetyistä tuista löytyy Kirkon mediasäätiön verkkosivuilta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oululaisen Pauliina Rauhalan esikoisteos Taivaslaulu-romaani ilmestyi vuonna 2013.

Lue myös

Lue lisää aiheesta