Siirry suoraan sisältöön

Taiteilijoiden työhuoneet avutuvat yleisölle tänä viikonloppuna myös Oulussa

4.9.2021

Vuosittain yhtenä syyskuun viikonloppuna taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaiset ympäri Suomen avaavat työhuoneidensa ovia yleisölle Konstrundanin merkeissä. Konstrundan-taidekierros avaa työhuoneiden ovia myös Oulussa 4.–5. syyskuuta.

Konstrundan on vakiintunut tapahtuma, joka on järjestetty Suomessa vuodesta 2008 alkaen. Alunperin Turun-seutuvilta ja ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta liikkeelle lähtenyt tapahtuma on vähitellen kasvanut valtakunnalliseksi.

Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu ennätysmäärä taiteilijoita, lähes 500 luovaa tekijää eri puolilta Suomea Eckeröstä Iivantiiraan ja Raaseporista Nuorgamiin. Mukana on nyt myös useita oululaisia taiteilijoita.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna on Oulussa tarjolla mahdollisuus monipuoliselle taidekierrokselle, kun työhuoneiden ovet ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 11-17 Vanhalla Villatehtaalla Pikisaaressa, Pikisaarentie 17, ovensa avaavat taiteilijat Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Sakari Matinlauri, Päivi Pussila, Lauri Rankka, Kari Södö ja Veikko Törmänen, keskustassa Artists’ studio Kakaravaara 41:ssä, Mäkelininkatu 41, taiteilijat Kaisu Heikkilä ja Hanna Holopainen.

Hiukkavaaran Kulttuurikasarmin K2-taiteilijatalosta, Hiukanpiha 25, ovat mukana Anja Kurikka, Taru-Carita Pullinen ja Heidi Toivainen. Niin ikään yleisöllä on mahdollisuus vierailla Vasili Reskalenkon työhuoneella Karjasillalla, Hakakatu 16, sekä Joonas Vähäsöyringin ateljeessa Oulunsalossa, Jeelinkuja 7.

Tuo taiteilijoita lähemmäs yleisölle

Tavoitteena Konstrundanilla on alusta asti ollut lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan. Tapahtuma tukee osallistuvien taiteilijoiden ammatinharjoittamista. Yleisölle se tarjoaa katsottavan lisäksi keskusteluja, työnäytöksiä ja voimaannuttavia kokemuksia. Kaikella tällä on erityistä merkitystä nyt koronapandemian rajoittaman toiminnan aikakaudella.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös valtakunnalliset teosarpajaiset, joihin työhuonevieraat voivat halutessaan osallistua. Konstrundan 2021 -tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Työhuoneilla vierailevia pyydetään käyttämään kasvomaskia ja yleisten koronasuositusten lisäksi seuraamaan taiteilijoiden antamia ohjeita.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulussa taiteilijoiden työhuoneiden ovet avautuvat muun muassa Pikisaaressa. Kuva: arkisto/Esa Eirola

Lue myös

Lue lisää aiheesta