Siirry suoraan sisältöön

Taiteilijat kutsuvat oululaisia kylään työhuoneilleen viikonloppuna

30.8.2022

Konstrundan-taidekierros avaa monien oululaistaiteilijoiden työhuoneiden ovet yleisölle viikonloppuna 3.–4. syyskuuta. Ovet ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17.

Konstrundan-taidekierros on valtakunnallinen tapahtuma, jossa vuosittain yhtenä syysviikonloppuna taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaiset eri puolilla Suomean avaavat työhuoneidensa ovia yleisölle.  

Tapahtuman tavoitteena on lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan. Yleisölle on tarjolla esimerkiksi työnäytöksiä ja keskusteluja.

Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu 450 luovaa tekijää eri puolilta Suomea Eckeröstä Nuorgamiin. Oulussa mukana on kaikkiaan 25 taiteilijaa.

Konstrundan 2022 Oulussa:

  • K2 Taiteilijatalo, Kulttuurikasarmi, Hiukanpiha 25, 90670 Oulu: Pekka Homanen, Ilona Kivijärvi, Anja Kurikka, Ritva Niemelä, Pirjo Nykänen, Taru-Carita Pullinen
  • Vanha Villatehdas, Pikisaarentie 17, 90100 Oulu: Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Anni Kinnunen, Sakari Matinlauri, Daniel Nagy, Päivi Pussila, Lauri Rankka, Kari Södö, Raimo Törhönen
  • Artists’ studio Kakaravaara 41, Mäkelininkatu 41, 90100 Oulu: Kaisu Heikkilä, Hanna Holopainen
  • Kulttuurikiihdyttämö Tila, Pikisaarentie 15, 90100 Oulu: Emilia Koskelo, Aino Mikkonen
  • Art Hub Pikisaari, Pikisaarentie 8, 90100 Oulu | Pikisaari Biennaali: Makiko Nishikaze & Minna Kangasmaa ja Tuomo Kangasmaa
  • Ateljee Vasili Reskalenko, Hakakatu 16, 90140 Oulu
  • Ateljee Joonas Vähäsöyrinki, Jeelinkuja 7, 90460 Oulunsalo
  • Komun talo Heidi Toivainen, Valtatie 53, Tuira

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös valtakunnalliset arpajaiset, joihin työhuonevieraat voivat halutessaan osallistua. Konstrundan 2022 -tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Konstrundan verkossa: https://www.konstrundan.fi/fi/alku/

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Muiden muassa Vanhan villatehtaan taiteilijat avaavat ovensa yleisölle tulevana viikonloppuna. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta