Siirry suoraan sisältöön

Taiteiden yötä juhlittiin ympäri Oulua – katso kuvagalleria illan tapahtumista ja tunnelmista

18.8.2023

Oulun taiteiden yötä saatiin viettää torstaina kauniissa loppukesän säässä, ja väkeä ja tapahtumia oli ympäri kaupunkia.

Pikisaaren Designtorilla oli paljon väkeä jo alkuillasta.
Pikisaaren vanhan käsityöoppilaitoksen purkutaidetapahtuma Re:formi oli myös suosittu käyntikohde.
Vanha Pikisaari ry toivotti vieraat tervetulleeksi tutustumaan kortteliin 6, jossa oli tarjolla monenlaisia kulttuurielämyksiä, pop-up-sauna, pizzaa ja korttelin konepajahistoriaa.
Valtter Appelgren (vas.) saunotti vieraita telttasaunassa. Vielä alkuillasta saunaan ei ollut ruuhkaa, mutta löylyttely yltyi loppuillasta. Moni pulahti saunasta mereen uimaan.
Atte Kekkosen musiikki viihdytti vieraita vanhan Pikisaaren miljöössä.
Pertti Mällisen synnyinkoti vei vieraat syvälle historiaan.
Oulun Teatterissa yleisö pääsi muun muassa seuraamaan pian ensi-iltaan tulevan Kuka pelkää Virginia Woolfia? -näytelmän harjoituksia.
Rotuaarilla vietettiin Oulun Liikekeskuksen Korttelihaipakkaa. Vuoden Rotuvaariksi kukitettiin kamarineuvos Markus H. Korhonen, jota haastatteli Liikekeskuksen toiminnanjohtaja Leena Vuotovesi.
Janeveera eli Jane-Veera Paakkolanvaara lauloi Mannerheiminpuistossa Saku Toivolan säestyksellä.
Mannerheiminpuistossa oli tarjolla Kesäyön kattaus, yhteisöllinen ruokailuhetki pitkän pöydän ääressä. Nuorisopalveluiden Nuorten pajakeskuksen tarjoamia siemennäkkäreitä punajuurihummuksella, fetavaahdolla ja salaatilla meni yli 400 kappaletta.

Korttelihaipakka huipentui nuorten odottamaan Costeen keikkaan.
Plaanaojan varrella oli esillä Paidan elämä -installaatio.
Pikisaareen ilmestyi illan hämärtyessä zombien kulkue.
Rotuaarilla pantiin tanssiksi.
Sää suosi tänä vuonna Taiteiden yötä.
Jarmo Uolevi Stoorin ja Heikki Hallanoron kirjallisuutta ja musiikkia yhdistävä Latistajat-duo esiintyi Tähtitornin kahvilassa. 
Oulu Sinfonian kolme pienoiskonserttia Hupisaarten kesäteatterissa keräsivät paljon yleisöä. Illan päätti Gavin Bryarsin kulttiklassikko Jesus’ Blood Never Failed Me Yet (1971), joka on kodittoman miehen laulun ympärille hitaasti kasvava teos.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaksi viulustia, nainen ja mies, soittavat asuntovaunussa.
Kansanmusiikkiyhtye Rällä piti Mannerheiminpuistossa pienessä asuntovaunussa "kansanmusiikin jukeboxia" nimeltä "Meiju". Ohjelmistossa oli kansanmusiikin klassikoita, paikallista pohjoista perinnemusiikkia sekä uudempaa lavaperinnettä. Kuvassa Erja Pätsi ja Osmo Hakasalo.

Lue myös

Lue lisää aiheesta