Siirry suoraan sisältöön

TaikaBox teki esityksen Väinämöisestä – Tietäjä Iänikuinen nähtävillä livestriimattuna

24.2.2021

Born Old – Tietäjä Iänikuinen on Kalevalaan perustuva tanssia, musiikkia, digitaalista taidetta ja tarinankerrontaa yhdistelevä esitys Väinämöisestä. Esityksen ensimmäiset livestriimaukset lähetetään 25. ja 26. helmikuuta.

Oululainen TaikaBox ry on rakentanut monipuolisia tutkimushankkeita ja tuotantoja kulttuurin, koulutuksen ja populaaritieteiden aloilla tekemällä yhteistyötä tunnettujen taiteilijoiden ja instituutioiden kanssa eri puolilta maailmaa.

Tällä kertaa korona-ajan rajoitukset inspiroivat TaikaBox ry:tä etsimään uusia ratkaisuja ja luomaan esityksiä ja tapahtumia, joissa ollaan samanaikaisesti online ja offline -taidetilassa. Vaikka tällä hetkellä onkin mahdotonta kiertää kouluissa esittämässä Born Old – Tietäjä Iänikuinen -teosta, TaikaBox ry on kehittänyt teoksesta livestriimaukseen soveltuvan version yhteistyössä Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry:n kanssa.

Yhdistelemällä useammasta kamerasta saadut striimit ainutlaatuiseksi esitykseksi hankkeeseen osallistuvat koulut saavat heille vartavasten räätälöidyn esityksen suoraan luokkahuoneeseensa. Esityksen ensimmäiset livestriimaukset lähetetään 25. ja 26. helmikuuta.

Väinämöinen on luova ja kiltti

Born Old – Tietäjä Iänikuinen -esitys on suunnattu 4-10-vuotiaille lapsille. Se kannustaa lapsia tutkimaan suomalaista kulttuuriperintöä, ympäristönsuojelua ja humanitaarisia arvoja leikkisällä ja kiehtovalla tavalla.

TaikaBox ry:n Väinämöinen on ekologinen sankari. Hän on luova ja kiltti. Väinämöisen seikkailun janoon sekoittuu ripaus itseironiaa ja huumoria. Väinämöinen kasvattaa taianomaisen puutarhan, matkustaa Pohjolaan ja taistelee Pohjolan emännän, taitavan noidan Louhen sekä merihirviö Iku-Turson kanssa.

Tarina soljuu eteenpäin tanssin, laulun, tarinankerronnan, äänitehosteiden ja projisoinnin siivittämänä.  Se on tarina maagisesta muusikosta ja sankarista, joka kohtaa monia haasteita yrittäessään luoda täydellisen puutarhan.

Tanssia ja teknologiaa yhteen

Yli 15 vuoden ajan TaikaBox ry on sulauttanut tanssia ja teknologiaa yhteen sekä tuottanut laajan kirjon hankkeita näyttämöille, digitaalisille alustoille ja julkisiin tiloihin. Yhdistyksen toimintaa ovat ohjanneet sen taiteelliset johtajat, joilta löytyy yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä tanssista, suunnittelusta ja mediataiteesta.

Tanja Råman on koreografioinut Born Old – Tietäjä Iänikuinen -teoksen ja John Collingswood on suunnitellut sen visuaalisesti ja teknisesti. Teoksessa esiintyy suomalainen tanssitaiteilija ja muusikko Marjo Kiukaanniemi.

Råman on yksi TaikaBox ry:n perustajista ja yhdistyksen taiteellisista johtajista on suomalainen tanssitaiteilija ja koreografi. Kumppaninsa, britti videotaiteilija, suunnittelija, DJ ja interaktiivisten systeemien kehittäjä John Collingswood on TaikaBox ry:n tekninen tuottaja sekä yhdistyksen toinen taiteellisista johtajista ja sen perustajista.

Lisätietoja tästä linkistä

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oululainen TaikaBox ry on rakentanut monipuolisia tutkimushankkeita ja tuotantoja kulttuurin, koulutuksen ja populaaritieteiden aloilla jo parikymmentä vuotta. Kuva: TaikaBox

Lue myös

Lue lisää aiheesta