Siirry suoraan sisältöön

Taekwon-don MM-kisoista tuomisina Ouluun joukkuekisan pronssi – Oulun Leevi Ulvinen mukana tekemässä historiaa

11.9.2023

Taekwondon MM-kisat päättyivät viime viikonloppuna Tampereella, ja kisojen päätöspäivänä tehtiin suomalaishistoriaa, kun miehet voittivat ensimmäistä kertaa joukkuepronssia. Mukana Oulun Leevi Ulvinen.

Suomi oli kisojen neljänneksi paras maa seitsemällä mitalillaan. Suomalaiset keräsivät yhteensä kolme maailmanmestaruutta, yhden hopean ja kolme pronssia. Mukana oli kaikkiaan 58 maata ja 1108 kilpailijaa.

Kisojen päätöspäivänä käydyssä miesten joukkueottelussa Suomi voitti pronssia. Leevi Ulvisen, Antti ja Jukka Holmenin, Tino Kivirannan, Tino Shikongon ja Ali Chridin ottelema mitali on Suomelle kautta aikojen ensimmäinen arvokisamitali miesten joukkueottelussa.

”Miesten joukkueottelu on yksi halutuimmista sarjoista, mitä halutaan voittaa, ja me ollaan maailman kolmanneksi parhaita siinä. Tämä on ensimmäinen kerta Suomen historiassa, joten onhan tämä nyt kova juttu”, iloitse Oulun Leevi Ulvinen.

Mukana ottelussa oli yhteensä 21 joukkuetta.

”Siellä kaatui aika isoja maita: Romania, Hollanti, Ukraina, ja ei ollut kaukana, että olisimme olleet finaalissa. Oli viimeisestä ottelusta kiinni, ja käytännössä sen ottelun voittaja meni finaaliin. Jätkät venyivät, ja yleisö antoi meille jäätävän tunnelatauksen ja buustin. Pronssimitali on Suomen taekwon-do-historian mittapuulla melkoinen urotyö”, sanoo maajoukkueen päävalmentaja Joonas Helassalo tiedotteessa.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Leevi Ulvinen iloitsi syystäkin MM-joukkuepronssimitalista. Arkistokuva: Antti A. Leinonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta