Siirry suoraan sisältöön

Taas etsitään kaupungin vammaisystävällisintä toimijaa

16.1.2023

Oulun kaupungin vammaisneuvosto etsii parhaillaan vuoden 2022 vammaisystävällisintä liikettä tai muuta toimijaa Oulussa.

Oulun kaupungin vammaisneuvosto myöntää vuosittain tunnustuksen oululaiselle toimijalle, joka ottaa vammaiset huomioon erityisen hyvin.

Viime vuonna tunnustuksen sai lauluyhtye Liikkuva Laulureppu, ja lisäksi vammaisneuvosto myönsi yhteisötalo Aleksinkulmalle kunniamaininnan vammaisystävällisestä toiminnasta. Vuonna 2020 vammaisystävällisimmäksi toimijaksi valittiin ravintola Tuba Food & Lounge.

Vammaisneuvosto pyytää esittämään 28. helmikuuta mennessä ehdokkaita, joista se valitsee palkittavan ja kunniamaininnan saajan. Ehdotuksen mukaan tulee liittää hyvät perustelut: Missä palvelu pelaa, missä asenteet ovat kunnossa ja fyysiset esteet on raivattu kaikkien asiakkaiden tieltä?

Ehdotukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen vammaisneuvosto@ouka.fi.

Kaupungin vammaisneuvosto ohjaa kaupunkiorganisaatiota huomioimaan kaikessa toiminnassa ihmiset, joiden toimintakyky ei ole sataprosenttinen. Se antaa esimerkiksi lausuntoja esteettömyydestä kilpailutuksiin. Vammaisneuvosto on pakollinen kaikissa kunnissa, ja Oulussa julkisen rakennuksen rakennuslupa edellyttää vammaisneuvostolta puoltavaa lausuntoa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupungin vammaisneuvosto huolehtii muun muassa siitä, että kaupunki on mahdollisimman esteetön kaikille. Kuva: Mostphotos

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta