Siirry suoraan sisältöön

Syyslukukausi 2022 alkaa peruskouluissa ja lukioissa huomenna keskiviikkona

9.8.2022

Koulutyö Oulun peruskouluissa ja lukioissa käynnistyy keskiviikkona 10. elokuuta. Koulun tarkemman aloitusajan voi tarkistaa koulun kotisivuilta ja Wilmasta. Esiopetus alkaa maanantaina 15. elokuuta

Oulussa koulun aloittaa tänä syksynä noin 2300 ensimmäisen luokan oppilasta. Yhteensä peruskoululaisia on noin 23 000. Oululaisissa lukioissa aloittaa noin 1650 uutta lukio-opiskelijaa.

Maksullista iltapäivätoimintaa järjestetään toimintapaikan saaneille oppilaille. Iltapäiväryhmät toimivat kello 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa. Iltapäivätoimintapaikan on saanut 1470 yleisopetuksen oppilasta sekä 249 alueellisten erityisryhmien ja erityiskoulujen oppilasta.

Kaupunki järjestää maksullisen iltapäivätoiminnan lisäksi koulupäivän jälkeen myös maksutonta kaikille avointa toimintaa nuorisotiloissa eri puolilla kaupunkia. Lisäksi kouluissa on tarjolla erilaisia maksuttomia kerhoja. Koulut tiedottavat oman koulunsa kerhoista huoltajilleen ja oppilailleen.

Tarjolla uusi valmentava tutkintokoulutus

Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus käynnistyy tänä syksynä. Oulussa opetus alkaa 17. elokuuta.

Koulutuksessa yhdistyvät aiemmat nivelvaiheen koulutukset perusopetuksen lisäopetus, jotka kattavat kymppiluokat, lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen, lukiostartin sekä ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutuksen.

Sen tarkoituksena on antaa opiskelijalle valmiuksia toisella asteella opiskelua varten. Koulutukseen voi hakea myös, jos ei ole vielä varma, mitä haluaa opiskella peruskoulun jälkeen. Koulutukseen on jatkuva haku. Katso lisätietoja tästä.

Lukukauden lomat ja kestot näet tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lukiot ja peruskoulut täyttyvät jälleen oppilaista. Lukukausi loppuu 22. joulukuuta, ja välissä on syysloma 24.–28. lokakuuta. Kuva: Tuomas Hautamäki

Lue myös

Lue lisää aiheesta