Siirry suoraan sisältöön

Kouluikäisellä todennettu koronatartunta Oulussa

21.9.2020

Oulun normaalikoulun oppilaalla Koskelassa on todettu koronavirustartunta viime perjantaina 18.9.2020. Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut koronavirustartunnan saaneen oppilaan eristykseen ja luokan muut oppilaat ja opettajan karanteeniin altistuksen vuoksi. Altistuneita on yhteensä 29.

Jokaiselle altistuneelle tai hänen huoltajalleen on soitettu henkilökohtaisesti. Altistuneet on asetettu kahden viikon karanteeniin ja ohjattu hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Karanteenissa olevan tulee hakeutua näytteenottoon, jos hänellä ilmenee koronaan viittaavia oireita. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista.

Oulun normaalikoulussa muiden kuin karanteeniin määrättyjen osalta koulunkäynti voi jatkua normaalisti.

Koska kyseessä on ensimmäinen tartunta koulu-ikäisellä lapsella tänä syksynä Oulussa, kaupungin tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko muistuttaa Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen (THL) ohjeistuksesta, jonka mukaan on tärkeää, että koulu-ikäiset lapset käyvät koronatestissä, jos heillä on lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Normaalikoulun tapauksessa perhe on toiminut täysin THL:n ohjeiden mukaisesti.

Ihmisen terveydentilaa koskevat asiat kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin.

”Koronaan sairastuneen henkilön tiedot ovat salassa pidettäviä eikä niitä anneta julkisuuteen. Tämä toivotaan muistettavan myös esimerkiksi sosiaalisen median keskusteluissa”, Huusko tähdentää.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta