Siirry suoraan sisältöön

Sykkelit jäävät varastoon - ainakin toistaiseksi

27.4.2020

Kaupunkipyörät eli sykkelit eivät ehkä ilmaannu telineisiin tänä kesänä. Vaikeudet johtuvat puolalaisen valmistajan koronasta aiheutuneista toimitusongelmista.

Sykkeleiden piti olla oululaisten käytössä vappuna. Nyt kuitenkaan Oulun kaupunkipyöriä hallinnoiva Nextbike Polska S.A. ei pysty ottamaan käyttöön Oulun kaupunkipyöräjärjestelmää toukokuussa, eikä välttämättä koko kesänä. Näin ollen pyörät pysyvät varastossa ainakin toistaiseksi.

Puolassa kaikki kaupunkipyöräjärjestelmät ovat olleet koronakriisin takia lainsäädännöllä suljettuna maaliskuun lopusta lähtien 35:ssä eri kaupungissa. Koronakriisin takia Nextbike Polska S.A.:n tulot ovat katkenneet, mikä vaikeuttaa yrityksen taloustilannetta merkittävästi.

Oulun kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajaksi valittiin tarjouskilpailun perusteella puolalainen Nextbike Polska S.A. Yritys on merkittävä kaupunkipyörien toimittaja Euroopassa. Suomessa yrityksen kaupunkipyörät ovat käytössä Turussa ja Oulussa. Nextbike Poskalta on tilattu pyörien asiakaspalvelut, kuten huolto ja korjaus.

Oulun kaupunkipyöräjärjestelmässä on 600 pyörää ja 60 kaupunkipyöräasemaa.

Korona-epidemia vaikuttaa kiertoteitse myös oululaisiin sykkeleihin. Aika näyttää saadaanko pyöriä tänä kesänä ollenkaan käyttöön.

Liittyvät sisällöt

Lue myös