Siirry suoraan sisältöön

Suvivirsi kajahtaa yhteislauluna Tuomiokirkon kirkkotarhassa

13.6.2022

Seurakuntalaisen idea johti yhteislauluiltaan, joka järjestetään huomenna tiistaina Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa. Mukana on myös oululainen kansanmusiikkiyhtye Rällä.

Tuomiokirkon kirkkotarhassa lauletaan kesäisiä lauluja ja virsiä tiistaina 14. kesäkuuta kello 18–19.

Tilaisuus syntyi seurakuntalaisen aloitteesta. Niina Jortikka otti yhteyttä seurakuntaan ja ehdotti kesäistä yhteislauluiltaa, ja tuomiorovasti Satu Saarisen mukaan siihen tartuttiin välittömästi.

Suvivirsi on monelle tuttu jo kouluajoilta, mutta enää ei kaikilla ole paikkaa sitä laulaa, jos ei ole omia koululaisia tai päättäjäisiä.

Illan ohjelmassa on luonnollisesti alkukesään kuuluva Suvivirsi.

”Tämä kevät ja viimeiset vuodet ovat olleet erikoisia. Meillä kaikilla on turvallisuuden tunne järkkynyt. Osa on kärsinyt yksinäisyydestä. Siksi tuntui tärkeältä, että voidaan kokoontua kotoisasti yhdessä laulamaan, kesäisessä tunnelmassa. Suvivirsi on monelle tuttu jo kouluajoilta, mutta enää ei kaikilla ole paikkaa sitä laulaa, jos ei ole omia koululaisia tai päättäjäisiä”, kertoo Niina Jortikka Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Oululainen Rällä säestää

Kansanmusiikkiyhtye Rällä säestää yhteislauluja ja esittää muutamia kappaleita. Rällä on oululainen yhtye, jonka ohjelmisto rakentuu pohjoisten perinnesoitteiden ympärille. Yhtyeen soitto on spontaania, varioivaa ja hetkessä muuttuvaa, mutta perinteitä kunnioittavaa.

Yhtyeessä soittavat Osmo Hakosalo (viulu), Erja Pätsi (viulu) ja Annemari Kanniainen (haitari).

Sateen sattuessa lauletaan kryptassa. Cafe Krypta on avoinna, ja tuotto menee lähetystyön hyväksi. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rällässä soittavat Osmo Hakosalo, Annemari Kanniainen ja Erja Pätsi. Kuva: Heini Hakosalo

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta