Siirry suoraan sisältöön

Suositut hautausmaakierrokset jatkuvat - pienet ryhmäkoot ja ennakkoilmoittautumiset takaavat turvallisuuden

27.7.2020

Oululaisten suurnaisten ja –miesten elämäntarinoihin pääsee tutustumaan maksuttomilla hautausmaakierroksilla. Asiantuntevien oppaiden vetämiä kierroksia järjestetään sekä Oulujoen hautausmaalla että Oulun hautausmaalla Intiössä. Kierrokset toteutetaan maanantaisin säästä riippumatta.

Aiemmista kesistä poiketen kierroksille ilmoittaudutaan nyt etukäteen osallistujamäärän rajoittamiseksi ja turvavälien säilyttämiseksi. Lisätiedot ilmoittautumisesta löytyvät osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi. Kierrokset alkoivat heinäkuun alussa ja päättyvät elokuun alussa.

 ”Moni kesätapahtuma on peruttu koronan vuoksi. Halusimme kuitenkin tarjota mahdollisuuden suosituille kierroksille, mutta samalla huolehtia turvallisuudesta. Ennakkoilmoittautumisen avulla pystymme rajaamaan osallistujamäärää ja huolehtimaan paremmin turvaväleistä ja hygieniasta. Kierroksille ei myöskään pidä tulla sairaana”, sanoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen.

Kierrosten teemat vaihtelevat

Oulun hautausmaalla järjestetään tunnin mittaisia kierroksia maanantaisin 10. elokuuta asti. Lähtö on kello 18 ja klo 19.15 Puistopuutarhurin talon edestä, Kajaanintie 1. Kierrosten teemat vaihtelevat, mutta yleisesti kierrokset keskittyvät elämäntarinoihin kunkin reitin mukaisesti. Kierroksen aikana tutustutaan myös hautausmaan moniin muistomerkkeihin ja kristilliseen hautausmaakulttuuriin.

Oulujoen hautausmaalla järjestetään viimeinen kierros torstaina 30. heinäkuuta. Lähtö on kello 17.30 Oulujoen kirkon parkkipaikalta, Oulujoentie 69 ja kierroksen kesto on 1,5 tuntia. Kierroksen kohteena on Pohjois-Suomen ainoa puujugend-tyyliä edustava Oulujoen kirkko. Samalla kierroksella tutustutaan myös Oulujoen pappilaan ja Oulujoen hautausmaahan.

Oulun ev.lut. seurakunnat, Go Arctic Events ja Oulun seudun oppaat ry järjestävät kierrokset yhteistyössä.

Oulun hautausmaakierrosten teemat:

27.7. Laulua ja soittua             

3.8.   Kaiken takana on nainen

10.8. Siveltimellä ja sulkakynällä / Kaiken takana on nainen

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hautausmaat sisältävät hurjasti historiaa ja mielenkiintoisia tarinoita. Kuva: Jaani Föhr

Lue myös

Lue lisää aiheesta