Siirry suoraan sisältöön

Suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta puretaan Pohjois-Pohjanmaalla

26.5.2021

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina, että suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta alueella puretaan. Päätöksen lähiopetukseen siirtymisestä tekevät oppilaitokset.

Etäopetussuosituksen purkamisen jälkeen alueelle jäävät edelleen voimaan suositukset maskien käytöstä, ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamisesta, etätyöstä ja etäkokouksista. Aluehallintoviraston päätöksellä yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön 13. kesäkuuta saakka.

Yli 50 hengen tilaisuuksia voidaan järjestää, jos niissä noudatetaan erityisjärjestelyjä. Yksityistilaisuuksia koskevaa tarkkaa osallistujamäärärajoitusta alueella ei enää ole, mutta yksityistilaisuuksia suositellaan järjestämään mahdollisimman pienimuotoisesti ja turvaohjeet huomioiden. Voimassa olevat suositukset löytyvät osoitteesta oyskorona.fi.

Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla. Kuluneen viikon aikana naapurimaakunta Keski-Pohjanmaalta lähtöisin olevista tartuntaketjuista on havaittu jonkin verran tartuntoja erityisesti maakunnan eteläosissa, mutta ketjut on saatu hyvin hallintaan.

Tartuntoja on todettu alueella edellisen 14 vuorokauden aikana yhteensä 74 kappaletta. Ilmaantuvuusluku on 14 vuorokauden ajanjaksolla tarkasteltuna nyt 17,9 sataatuhatta asukasta kohti. Tartuntojen lähteet saadaan edelleen jäljitettyä hyvin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Etäopetussuosituksen purkamisen jälkeen alueelle jäävät edelleen voimaan suositukset maskien käytöstä, ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamisesta, etätyöstä ja etäkokouksista. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta