Siirry suoraan sisältöön

Sukututkijat ovat koolla Pohjankartanossa viikonloppuna

25.3.2023

Suomen sukututkimusseuran Suku 2023 -tapahtuma pidetään Oulussa Pohjankartanon koululla viikonloppuna 25.–26. maaliskuuta.

Nyt 45. kerran järjestettävät valtakunnalliset sukututkimuspäivät on maamme suurin vuosittain järjestettävä sukututkijoiden koulutustapahtuma. Tapahtuma esitelmäohjelmineen ja näyttelyineen on avoin ja maksuton yleisölle.

Tänä vuonna tapahtuman teemana on "Muuttoliikkeitä yli rajojen". Muuttoa tarkastellaan viidestä maantieteellisestä näkökulmasta: Tornionlaakso, Kuola, Saamenmaa, Ruija ja Finnmark sekä Itä-Karjala.

Tapahtuman ohjelmassa on perinteiseen tapaan myös sukututkimusmessut eli sukututkimusaiheinen näyttely. Se on avoinna lauantaina 25.3. klo 9.00–16.30 ja sunnuntaina 26.3. klo 10.00–14.00. Näyttelyn lisäksi osa näytteilleasettajista järjestää ohjelmaa Pohjankartanon koulun auditoriossa.

Lauantaina messujen esitelmäohjelman teemoja ovat Tornionjokilaakso ja Saamenmaa.

Tuomo Korteniemi esitelmöi Tornionlaakson suvuista ja kylistä ja Esko Vesala niin sanotun lapinrajan ylittäjistä kittiläläisten perheiden kautta.

Veli-Pekka Lehtola kertoo saamelaisten muuttoliikkeistä, Anni-Siiri Länsman saamelaisten sukuverkostoista ja Sigga-Marja Magga siitä, miten saamenpuvut kertovat saamelaisten historiasta.

Lauantain ohjelmassa on myös esitelmiä Ruijasta ja Finnmarkista. Päivän ohjelma päättyy iltapäivällä keskusteluun, jossa pohditaan, miten sukututkijat voivat tuoda uuden tason muuttoliikkeitä koskevaan tutkimukseen, miten akateeminen muuttoliiketutkimus voi auttaa sukututkijoita ja miten digitaalisia aineistoja voidaan hyödyntää muuttoliiketutkimuksessa.

Sunnuntain ohjelman teemoja ovat Kuolan niemimaa ja Itä-Karjala.

Suku 2023 -tapahtuman koko ohjelma: www.genealogia.fi/suku2023/

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sukututkimus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Pohjankartanon Suku 2023 -tapahtumassa myös aloittelijat ovat tervetulleita tutustumaan asiaan. Kuvituskuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta