Siirry suoraan sisältöön

Stora Enson uuden paperikoneen ympäristövaikutusten arviointi alkaa – tähtäimessä yli 150 uutta työpaikkaa

24.3.2022

Stora Enso ilmoitti 23. helmikuuta mittavasta paperikoneen muutosinvestoinnista. Nyt suunnitelmat etenevät ympäristövaikutusten arviointiin. Jos muutos saa vihreää valoa, tehdas kasvattaisi vuosittaista liikevaihtoa arviolta noin 800 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaisi myös 150-200 uutta työpaikkaa.

Stora Enso on saanut valmiiksi helmikuussa käynnistyneen kannattavuusselvityksen Oulun tehtaan toisen paperikoneen muuntamisesta kuluttajapakkauskartongin valmistukseen. Stora Ensolla on voimassa oleva ympäristölupa kahdelle kartonkikoneelle, mutta nyt julkaistu suunnitelma poikkeaa alkuperäisestä suunnitelmasta joiltain osin, minkä vuoksi aloitetaan myös ympäristövaikutusten arviointiprosessi.

Stora Enso Oulu Oy on toimittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman eli suunnitelman tarvittavista selvityksistä ja arviointimenettelyn järjestämisestä. Tuotantosuunnan muutoksen vaiheen 2 ympäristövaikutukset arvioidaan ympäristövaikutusten arvioinnista annetun lain mukaisessa menettelyssä.

”Hanke on toteutuessaan hyvin merkittävä, pelkästään Stora Enson toimintoihin tehdasalueelle arvioidaan syntyvän noin 150-200 uutta työpaikkaa. Nyt esiteltävä hanke koskee koko Oulun tehtaan tuotantoketjua aina puunkäsittelystä tuotevarastoihin satamassa”, sanoo Oulun tehtaanjohtaja Juha Mäkimattila.

”Mikäli selvitysten lopputulos on positiivinen, investointipäätös voitaisiin tehdä vuoden 2022 loppuun mennessä, ja tuotanto voisi alkaa vuonna 2025”, hän lisää.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Stora Enson Oulun tehtaan uusien investointien pääomakustannukset olisivat arviolta 900–1000 miljoonaa euroa vuosina 2023–2026. Kuva: Stora Enso

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta