Siirry suoraan sisältöön

Stora Enson Oulun tehdas valmistautuu sellutehtaan käynnistykseen – hajuhaitat mahdollisia

8.1.2021

Stora Enson Oulun tehtaalla valmistaudutaan parhaillaan sellutehtaan käynnistämiseen tammikuun 2021 alkupuolella. Käynnistyksen yhteydessä voi lähiympäristöön aiheutua hajuhaittaa, kunnes uusittu prosessi on saatu täysin käyntiin. Stora Enso pahoittelee lähiympäristölle mahdollisesti aiheutuvaa väliaikaista haittaa.

Stora Enson Oulun tehtaalla on viime vuoden aikana tehty muutostöitä kartonginvalmistuksen käynnistämiseen. Uusi tekniikka on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuun aikana.

Tehdas on investoinut noin 350 miljoonaa euroa tekniikkaan, jolla ryhdytään valmistamaan uudenlaista kolmikerroksista pintakartonkia. Sitä käytetään esimerkiksi elintarviketuotteissa ja korkealaatuisissa verkkokaupan pakkauksissa, joissa vaaditaan tavallista parempaa kestävyyttä, materiaalin puhtautta ja ulkonäköä.

Sopeutumista markkinoihin

Stora Enson Oulun paperitehtaan muuntaminen aaltopahvin pintamateriaalia valmistavaksi tuotantolaitokseksi vastaa markkinoiden tarpeeseen. Viisi vuotta sitten samankaltainen muutos tehtiin Varkaudessa.

Stora Enso ilmoitti toukokuussa 2019 suunnitelmasta muuntaa Oulun tehtaan paperikone 7 aaltopahvin pintakartonkia valmistavaksi koneeksi. Muutos aiheutti myös yt-neuvottelut, jonka seurauksena 365 työsuhdetta päättyi. Osalle on pyritty löytämään korvaavia töitä muun muassa Storan Enson muissa laitoksissa. Oulun tehdas työllistää vähennysten jälkeen noin 180 henkilöä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Stora Enson Oulun tehtaalla on viime vuoden aikana tehty muutostöitä kartonginvalmistuksen käynnistämiseen. Uusi tekniikka on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuun aikana. Kuva: Stora Enso

Liittyvät sisällöt

Lue myös