Siirry suoraan sisältöön

Sote-palvelut pian yhdeltä digiluukulta

29.9.2020

Digitaalisuus on yksi sote-uudistuksen kärkiteemoista. Digihanke – koko nimeltään asukkaan ja ammattilaisen digipalvelut – on Oulun kaupungin ja koko maakunnan yhteinen ponnistus. Hankkeeseen kuuluu myös koko Suomen laajuisina toteutettavia palveluita.

Tähtäimessä on maakunnallinen virtuaalinen sote-keskus, joka kokoaa yhteen kaikki digitaaliset välineet ja toimintatavat. Sote-keskuksessa hyödynnetään Terveyskylää ja Omaoloa.

Luvassa Suomen parasta digiä

Tarkoitus on, että ihminen, asuipa hän missä päin Pohjois-Pohjanmaata tahansa, saa avun oikea-aikaisesti ja tarkoituksenmukaisesti "yhden luukun kautta".

Olipa palvelu sitten kansallinen tai paikallinen, kuntalaiselle se näyttäytyy yhtenä kokonaisuutena. Palvelu on sujuvaa ja tasalaatuista. Paino on ennaltaehkäisyssä ja terveyden ja hyvinvoinnin ylläpidossa.

”Oululainen, pudasjärveläinen ja raahelainen voivat käyttää samoja palveluita. Jos oululainen muuttaa Pudasjärvelle, ovat samat palvelut samoine tietoineen edelleen käytössä”, toteaa digihankkeen projektipäällikkö Riikka Hirvasniemi.

Digitaalisten palveluiden valikoima laajenee. Sähköinen ajanvaraus otetaan käyttöön myös sosiaalipalveluissa. Etävastaanotot, -konsultaatiot ja -kuntoutus tulevat laajemmin käyttöön, ja niitä hyödynnetään etenkin pitkien välimatkojen alueilla.

”Digitaalisuus tarjoaa myös enemmän välineitä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon ja edistämiseen.”

Digihankkeessa Hirvasniemeä kiehtoo työn monipuolisuus ja kohdistuminen monelle tasolle: mukana ovat kuntalaiset, ammattilaiset, kehittäjät, yritykset, alueellinen ja kansallinen yhteistyö.

Digihankkeen vetovastuu on Oulun kaupungilla.

Hankkeen budjetti on 1,74 miljoonaa euroa.

Hanke kestää vuoden 2021 loppuun.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lapsi ja äiti istuvat lattialla
Tulevaisuudessa Pohjois-Pohjanmaalla asuvat voivat käyttää samoja sote-palveluita verkossa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta